Eşti aici

Buchet de cântări întru cinstea Sfântului Ierarh Antim Ivireanul

27 Septembrie 2019 / Cultural

În contextul prăznuirii Sfântului Ierarh Antim Ivireanul, ocrotitorul spiritual al municipiului Râmnicu-Vâlcea, Filarmonica Ion Dumitrescu din Râmnicu-Vâlcea a organizat în seara zilei de vineri, 27 septembrie, un concert coral dedicat zilei Sfântului Antim Ivireanul.

În deschiderea concertului Corului Euphonia, dirijat de Aurel Poenaru, managerul Filarmonicii Ion Dumitrescu din Râmnicu-Vâlcea, Petruț Constantinescu, și-a exprimat onoarea de a organiza și găzdui un concert coral dedicat zilei Sfântului Antim Ivireanul, precum și bucuria de a primi pe oaspeții din țara natală a sfântului ierarh, și anume pe Înaltpreasfințitul Părinte Theodor, Mitropolit de Ahaltsihe și Tao-Klargeti, dimpreună cu membrii delegației Înaltpreasfinției Sale. Alături de oaspeții străini a fost și Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Varsanufie.

Concertul coral a cuprins piese religioase și bisericești din repertoriul național și internațional, și anume Doamne, auzi glasul meu de Nicolae Lungu; Tatăl nostru  de Dragoș Alexandrescu; Stihira a III-a de Nicolae Lungu; Lăudați pe Domnul! de Dragoș Alexandrescu; Ave Maria de Aldemaro Romero; Tebie Poiem de Serghei Rahmaninov; Alleluia de Eric Whitacre; Nearer My God to Thee  de James Stevens; Peste lanul legănat/Hai Mărie-n șezătoare de Radu Paladi; Toaca de Mihail Jora și Sârba la cules de vii de Sabin Păutza.

În cadrul concertului, au avut intervenții solistice pr. Marius Muscalu și Constantin Simulete.

Alte articole despre: