Eşti aici

Slujbă de Te Deum la începutul noilor cursuri în Școala Militară de la Drăgășani

5 Mai 2021 / Învățământ

Tinerii care au promovat concursul de admitere, desfășurat în perioada februarie – aprilie, au început cursurile în Școala Militară de la Drăgășani. Festivitatea de deschidere s-a desfășurat pe platoul unității cu slujba de Te Deum săvârșită de preotul Marin Drăguț.

 

În cuvântul de deschidere, comandantul școlii, general de brigadă Zamfir Marian, a subliniat că „prin natura sa, statutul de jandarm presupune ordine, disciplină, rigoare, astfel că este important ca fiecare elev să integreze repede exigențele privind desfășurarea procesului de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică. Este aceasta o condiție importantă pentru a putea derula eficient procesul de pregătire, pentru a configura eficient competențele profesionale necesare îndeplinirii misiunilor viitoare”.

Cei 200 de elevi vor parcurge programul de formare inițială într-un context diferit, marcat de reguli stricte încă de la intrarea în școală. 
Pe parcursul unui an de zile, tinerii care au optat pentru uniforma bleu-jandarm vor urma un program de pregătire care va alterna pregătirea în școală și stagiile de practică în unitățile operative, la capătul căruia vor dobândi competențele necesare îndeplinirii misiunilor viitoare.

Alte articole despre: