Eşti aici

Activități religios-culturale pentru copiii de la Casa „Pinocchio” din Băbeni

3 Decembrie 2019 / Social

Membrele Ligii Femeilor Creştin Ortodoxe, filiala Vâlcea, au organizat în ziua de prăznuire a Sfântului Apostol Andrei, cel Întâi chemat, Ocrotitorul României, sâmbătă, 30 noiembrie, o excursie cu tematică istorică și un pelerinaj pe plaiurile Țării Loviștei.

„Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, membrele Ligii Femeilor Creştin Ortodoxe au organizat sâmbătă, 30 noiembrie, câteva activități pentru  copiii de la Casa «Pinocchio» din Băbeni, care aparține de D.G.A.S.P.C. Vâlcea. În prima parte a zilei, pentru a întâmpina cu sufletul deschis și a înțelege semnificațiile Zilei Naționale a României, am mers pe urmele istoriei, culturii şi tradiţiilor neamului românesc în comuna Perişani. Aici, am fost  întâmpinaţi de domnul Ion Sandu, primarul localităţii, care ne-a povestit istoria Ţării Loviştei, zonă cunoscută istoricilor români ca fiind plină de vestigii, unii dintre aceştia susţinând desfăşurarea Bătăliei de la Posada chiar pe aceste meleaguri.

În continuare, copiii s-au bucurat mult să descopere Sfânta Mănăstire Boia, cu hramul Acoperământul Maicii Domnului, o mănăstire cu o pictură nouă, frumoasă, înconjurată de flori minunate, într-o zonă cu o linişte şi o pace rar întâlnită. Aici, părintele duhovnic Vasile Voinescu i-a întâmpinat cu multă dragoste, rostindu-le un cuvânt de învăţătură, iar copiii au răsplătit gazdele cu un scurt recital de colinde. De buna organizare a acţiunii s-a ocupat doamna Zenovia Zamfir, membră a Ligii”, a precizat doamna Delia Zamfirescu, președinta Ligii Femeilor Creştin Ortodoxe, filiala Vâlcea.

Casa „Pinochio” din orașul Băbeni este un centru rezidențial aflat în cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Vâlcea, care oferă servicii de sprijinire a familiilor aflate în dificultăți și de protecție a copilului, cu scopul de a preveni abandonul și instituționalizarea copiilor, prin asigurarea activităților educaționale, de recreere, socializare, consiliere. Beneficiari sunt copii cu vârste între 5 și 17 ani.

Alte articole despre: