Eşti aici

Sfințirea Bisericii cu hramurile Naşterea Maicii Domnului şi Sfântul Irodion de la Lainici din Surpaţi

21 Septembrie 2015 / Viața Eparhiei

Ieri, 20 septembrie 2015, Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, a întregit bucuria credincioșilor din Parohia Surpaţi, Protoieria Călimăneşti, poposind în mijlocul lor, împreună cu un sobor de preoți și diaconi. Înaltpreasfinția  Sa a săvârșit slujba de târnosire a noii biserici din satul Surpaţi, comuna Runcu, județul Vâlcea.

Credincioșii s-au adunat în număr însemnat la slujba de sfințire. În semn de dragoste față de Dumnezeu și neamul românesc, mulți tineri din parohie au îmbrăcat portul tradițional, contribuind astfel la dăinuirea specificului nostru național, care inspiră cumințenie, curăție și bună cuviință.

La acest ceas de mare sărbătoare pentru Parohia Surpaţi, în mijlocul credincioșilor au poposit două personalităţi ale autorităților locale, doamna Maria Dinu, primarul comunei Surpaţi, şi domnul Nicolae Stoica, viceprimarul aceleiaşi comune, cei doi primind din partea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie Diploma de vrednicie „Sfântul Ioan Gură de Aur”, pentru ostenelile depuse în vederea ducerii la bun sfârșit a lucrărilor de construcție și împodobire a noii biserici începute în anul 2011.

Biserica din Parohia Surpaţi, închinată Maicii Domnului şi Sfântului Irodion de la Lainici, își așteaptă enoriașii și închinătorii în haină nouă, precum se cuvine oricărui locaș de rugăciune închinat lui Dumnezeu.

Alte articole despre: