Eşti aici

Chiriarhul Râmnicului: „Pericopa evanghelică ne învață că trebuie să avem îndelungă răbdare și nădejde în Dumnezeu”

7 Mai 2017 / Viața Eparhiei

Duminică, 7 mai, Înaltpreasfinţitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, a săvârşit Sfânta Liturghie la Catedrala Arhiepiscopală din Râmnicu-Vâlcea, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi.

În cuvântul de învățătură împărtășit celor prezenți, Înaltpreasfinția Sa a arătat că „Mântuitorul a săvârșit în cetatea Ierusalimului, la scăldătoarea Vitezda, minunea vindecării unui om care era bolnav de treizeci și opt de ani. La această scăldătoare, îngerul lui Dumnezeu se cobora din cer și cel care intra primul după tulburarea apei se făcea sănătos de orice boală era cuprins.

Această pericopă evanghelică ne învață că trebuie să avem îndelungă răbdare și nădejde în Dumnezeu și, totodată, că nu primim vindecarea trupului și a sufletului fără să manifestăm dorință de însănătoșire. Vindecarea slăbănogului s-a săvârșit în urma mărturiei lui și pe credința că îl poate vindeca Cel Care este înaintea lui. Pericopa evanghelică ne învață, în același timp, că avem datoria de a-L mărtusiri pe Dumnezeu. 

Să ne ajute Preamilostivul Dumnezeu ca și noi să avem parte de mila și dragostea Sa, să întărim credința noastră, ca prin această credință să arătăm că suntem fiii Lui”, a încheiat Părintele Arhiepiscop.

Alte articole despre: