Catedrala Arhiepiscopală din Râmnicu Vâlcea

 • Praznicul Rusaliilor la Catedrala Arhiepiscopală

  La Praznicul Pogorârii Sfântului Duh, duminică, 4 iunie 2017, Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie a săvârșit Sfânta Liturghie în Catedrala Arhiepiscopală din Râmnicu-Vâlcea, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi. 

  4 Iunie 2017
 • Chiriarhul Râmnicului: „Pericopa evanghelică ne învață că trebuie să avem îndelungă răbdare și nădejde în Dumnezeu”

  Duminică, 7 mai, Înaltpreasfinţitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, a săvârşit Sfânta Liturghie la Catedrala Arhiepiscopală din Râmnicu-Vâlcea, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi.

  7 Mai 2017
 • Liturghie arhierească la sărbătoarea Aducerii în Oltenia a moaștelor Sfântului Ierarh Calinic de la Cernica

  La Catedrala arhiepiscopală din Râmnicu-Vâlcea, slujba Sfintei Liturghii a fost oficiată astăzi, cu prilejul hramului acesteia, Aducerea în Oltenia a moaștelor Sfântului Ierarh Calinic de la Cernica,  de către un sobor de 8 ierarhi, în prezența a mii de credincioși. 

  30 Aprilie 2017
 • Primirea moaștelor Sfântului Sfințit Mucenic Ciprian la Catedrala din Râmnicu-Vâlcea

  Astăzi, 29 aprilie, Catedrala Arhiepiscopală Sfântul Ierarh Nicolae și Sfântul Ierarh Calinic de la Cernica din Râmnicu-Vâlcea s-a îmbrăcat în haine de aleasă sărbătoare. Înaltpreasfinţitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, dimpreună cu preoţii şi credincioşii din municipiu, au întâmpinat la ora 16.00 delegaţia care a adus racla cu mâna dreaptă a Sfântului Ciprian, episcopul Antiohiei, izbăvitorul de farmece și vrăji, de la Biserica Sfântul Ciprian – Zlătari din București.

  29 Aprilie 2017
 • Concertul „Astăzi toate s-au umplut de Lumină!” în Catedrala Arhiepiscopală

  Cu binecuvântarea şi în prezenţa Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, în Catedrala Arhiepiscopală a avut loc vineri, 28 aprilie 2017, Concertul de Cântări Bizantine „Astăzi toate s-au umplut de Lumină!”, susținut de către Protopsaltul Bogdan Marin. Alături de Înaltpreasfinția Sa au fost prezenți Preasfințitul Părinte Innocentios, Episcop de Burundi și Rwanda, și Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul, Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului.

  28 Aprilie 2017
 • Începutul vizitei Preasfințitului Părinte Innocentios, Episcop de Burundi și Rwanda, în Arhiepiscopia Râmnicului

  Miercuri, 26 aprilie 2017, Preasfințitului Părinte Innocentios, Episcop de Burundi și Rwanda, a sosit în Arhieiscopia Râmnicului, cu prilejul sărbătoririi hramului Catedralei Arhiepiscopale.

  26 Aprilie 2017
 • Programul manifestărilor prilejuite de sărbătoarea hramului Catedralei Arhiepiscopale din Râmnicu-Vâlcea

  În Duminica a treia după Paști, 30 aprilie 2017, în Mitropolia Olteniei este prăznuită sărbătoarea „Aducerea Moaștelor Sfântului Ierarh Calinic de la Cernica, Ocrotitorul Arhiepiscopiei Râmnicului, în Oltenia”, hramul Catedralei Arhiepiscopale din Râmnicu-Vâlcea.

  24 Aprilie 2017
 • Vecernia de Paşti la Catedrala Arhiepiscopală

  La Catedrala  Arhiepiscopală din Râmnicu-Vâlcea, Vecernia din prima zi de Paști (A Doua Înviere) a fost săvârșită de către Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, împreună cu Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul, Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului, înconjurați de către un sobor de preoți din Protopopiatul Râmnicu-Vâlcea.

  La A Doua Înviere a participat și ASR Principesa Maria a României, care a participat la Sărbătoarea Învierii Domnului în Arhiepiscopia Râmnicului.

  16 Aprilie 2017
 • Praznicul Învierii Domnului la Catedrala Arhiepiscopală „Sfântul Ierarh Nicolae”

  Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, împreună cu Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul, Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului, au săvârșit Sfânta Liturghie a Paștilor la Catedrala Arhiepiscopală „Sfântul Ierarh Nicolae” din Râmnicu-Vâlcea, fiind înconjurați de un ales sobor de preoți și diaconi.

  La Slujba de Înviere a participat și ASR Principesa Maria a României.

  16 Aprilie 2017
 • Slujba Prohodului la Catedrala Arhiepiscopală

  În Sfânta şi Marea Vineri, Înaltpreasfinţitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, a săvârșit slujba Deniei Prohodului la Catedrala Arhiepiscopală.

  15 Aprilie 2017
 • Vecernia scoaterii Sfântului Epitaf la Catedrala Arhiepiscopală

  Astăzi, 14 aprilie, în Sfânta şi Marea Vineri, la Catedrala Arhiepiscopală din Râmnicu-Vâlcea a fost săvârșită Vecernia scoaterii Sfântului Epitaf de către Înaltpreasfinţitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi.

  14 Aprilie 2017
 • Vecernia „Iertării” la Catedrala Arhiepiscopală

  Duminică, 26 februarie, Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, a săvârșit slujba Vecerniei la Catedrala Arhiepiscopală „Sfântul Nicolae”, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi.

  26 Februarie 2017

Pagini