Catedrala Arhiepiscopală din Râmnicu Vâlcea

 • Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie: Evanghelia ne arată cât de iubiți sunt drepții înaintea lui Dumnezeu

  Duminică, 19 februarie, Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie a săvârșit Sfânta Liturghie la Catedrala Arhiepiscopală Sfântul Nicolae din Râmnicu-Vâlcea, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi.

  19 Februarie 2017
 • Procesiune cu moaștele Sfântului Mucenic Haralambie la Catedrala Arhiepiscopală din Râmnicu-Vâlcea

  Sărbătoarea Sfântului Mucenic Haralambie, prăznuit în Biserica Ortodoxă la 10 februarie, a început în Catedrala Arhiepiscopală „Sfântul Ierarh Nicolae” cu săvârșirea slujbei de priveghere în seara zilei de joi, 9 februarie.

  10 Februarie 2017
 • Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie: Evanghelia aceasta ne arată puterea rugăciunii stăruitoare și puterea rugăciunii mamei pentru copilul ei

  Duminică, 29 ianuarie, Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie a săvârșit Sfânta Liturghie la Catedrala Arhiepiscopală Sfântul Nicolae din Râmnicu-Vâlcea, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi.

  29 Ianuarie 2017
 • Înaltpreasfințitul Varsanufie a săvârșit Sfânta Liturghie la Catedrala Arhepiscopală

  Duminică, 15 ianuarie, Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, a săvârșit Sfânta Liturghie în Catedrala Arhiepiscopală „Sfântul Ierarh Nicolae” din Râmnicu-Vâlcea, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi.

  15 Ianuarie 2017
 • Praznicul Botezului Domnului la Catedrala Arhiepiscopală

  Vineri, 6 ianuarie 2017, Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, a săvârșit Sfânta Liturghie în Catedrala Arhiepiscopală „Sfântul Ierarh Nicolae” din Râmnicu-Vâlcea, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi.

  6 Ianuarie 2017
 • Chiriarhul Râmnicului a săvârșit Sfânta Liturghie la Catedrala Arhiepiscopală în prima zi a noului an

  În prima zi a noului an 2017, zi în care Biserica Ortodoxă prăznuiește Tăierea-împrejur cea după trup a Domnului  și pe Sfântul Ierarh Vasile cel Mare, arhiepiscopul Cezareei Capadociei,  Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, a săvârșit Sfânta Liturghie la Catedrala Arhiepiscopală „Sfântul Nicolae”, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi.

  1 Ianuarie 2017
 • Trecerea în noul an 2017 la Catedrala Arhiepiscopală

  Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, a săvârșit în Catedrala Arhiepiscopală din Râmnicu-Vâlcea, la trecerea în Anul Nou civil 2017, slujba Acatistului Domnului nostru Iisus Hristos, în cadrul căreia au fost rostite rugăciuni de mulțumire revărsate în anul ce a trecut și de binecuvântare a noului an.

  1 Ianuarie 2017
 • Chiriarhul Râmnicului: Hristos Cel născut în peștera Betleemului trebuie să ia chip în noi, ca și noi să devenim asemenea Lui

  În prima de zi de Crăciun, Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, a săvârșit Sfânta Liturghie la Catedrala Arhiepiscopală din Râmnicu-Vâlcea, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi.

  25 Decembrie 2016
 • Hramul Catedralei Arhiepiscopale din Râmnicu-Vâlcea

  Cu deosebită bucurie duhovnicească, întreaga Ortodoxie sărbătorește astăzi, în chip solemn, pomenirea Sfântului Ierarh Nicolae, Arhiepiscopul Mirelor Lichiei. 

  6 Decembrie 2016
 • Slujbă de priveghere și procesiune la Catedrala Arhiepiscopală Sfântul Ierarh Nicolae

  Ctitoria Sfântului Ierarh Calinic de la Cernica, Catedrala Arhiepiscopală din Râmnicu-Vâlcea își prăznuiește hramul istoric la Sărbătoarea Sfântului Ierarh Nicolae.

  5 Decembrie 2016
 • Sărbătoarea Catedralei Arhiepiscopale din Râmnicu-Vâlcea

  Astăzi, la Sărbătoarea Sfântului Ierarh Nectarie, Catedrala Arhiepiscopală din Râmnicu-Vâlcea și-a sărbătorit noul hram, prilej pentru mulțimea credincioșilor participanți de a-și așeza nădejdea în minunile pe care sfântul le săvârșește în viețile celor încercați de boală și suferință.

  Cu acest prilej, Sfânta Liturghie a fost săvârșită de Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi. 

  9 Noiembrie 2016
 • Priveghere și Procesiune la sărbătoarea Sfântului Ierarh Nectarie

  La sărbătoarea Sfântului Ierarh Nectarie, Izbăvitorul de cancer, Catedrala Arhiepiscopală din Râmnicu-Vâlcea a îmbracat haine de sărbătoare întrucât sfântul a devenit, prin așezarea aici a unui fragment din moaștele sale, nou ocrotitor al clerului și credincioșilor din Arhiepiscopia Râmnicului.

  8 Noiembrie 2016

Pagini