Eşti aici

Slujbă de priveghere și procesiune la Catedrala Arhiepiscopală Sfântul Ierarh Nicolae

5 Decembrie 2016 / Viața Eparhiei

Ctitoria Sfântului Ierarh Calinic de la Cernica, Catedrala Arhiepiscopală din Râmnicu-Vâlcea își prăznuiește hramul istoric la Sărbătoarea Sfântului Ierarh Nicolae.

În această seară (5 decembrie), în ajunul sărbătorii, numeroşi credincioși au fost prezenţi în catedrală la Slujba Privegherii săvârșită în cinstea Sfântului Ierarh Nicolae de un ales sobor de preoți și diaconi. În cadrul slujbei a avut loc și procesiunea cu icoana și racla în care sunt așezate părticele din moaștele Sfântului Ierarh Nicolae. După procesiune, racla cu sfintele moaște a fost așezată în fața Sfântului Altar spre închinare și binecuvântarea credincioșilor și a pelerinilor.

Sfintele slujbe au fost oficiate în catedrală pe parcursul întregii seri, iar mâine, 6 decembrie, Sfânta Liturghie Arhierească va fi săvârșită de către Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi.

La slujba de priveghere, răspunsurile liturgice au fost oferite de către Corul Seminarului Teologic Sfântul Nicolae din Râmnicu-Vâlcea, condus de către Arhid. Prof. Dr. Codruț-Dumitru Scurtu.  

Alte articole despre: