Eşti aici

Noi activități cu tinerii din Arhiepiscopia Râmnicului, în cadrul proiectelor social-educaționale „Luna pentru viață”

28 Martie / Social

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Varsanufie, Sectorul Social Filantropic al Arhiepiscopiei Râmnicului a continuat seria întâlnirii cu tinerii de liceu, în scopul promovării valorilor pro-viață.

Alături de atelierele de informare și educare, întâlnirile culturale și acțiunile de implicare socială, joi, 28 martie, la sediul Protoieriei Călimănești a avut loc o nouă proiecție de film și dezbateri asupra valorilor pro-viață, la care au participat elevi și profesori ai Liceului Tehnologic de Turism din Călimănești, coordonați de doamna director Titela Violeta Negrea.

În deschiderea manifestării, doamna Viorica Adriana Iancu a prezentat evenimentele inițiate pentru conștientizarea societății cu privire la situația foarte dificilă a crizei de sarcină și a accentuat necesitatea dezbaterilor în rândul tinerilor a temelor privitoare la drepturile mamelor și copiilor. 

Întâlnirea a continuat cu vizionarea filmului Lifemark,  un film despre adopție. Mama în criză de sarcină ajunge să-și încredințeze copilul spre adopție și îl reîntâlnește după 18 ani. Prin proiecția filmului Lifemark, se încurajează implicarea activă a societății în sprijinul femeilor aflate în criză de sarcină. La finalul dezbaterilor cei prezenți, au fost îndemnați să participe la Marșul pentru viață, organizat în Municipiul Râmnicu-Vâlcea, sâmbătă, 30 martie.

Evenimentul a fost organizat în contextual manifestărilor misionare susținute cu prilejul Lunii pentru viață și a avut drept scop promovarea adopției, dar și îndemnul la autocunoaștere, descoperirea sinelui și a sensului în viață.

Alte articole despre: