Eşti aici

„Femeia gârbovă, după optsprezece ani în care și-a așezat nădejdea în mila lui Dumnezeu, se descoperă a fi chip al statorniciei în credință”

5 Decembrie 2021 / Viața Eparhiei

„Femeia gârbovă, deși suferindă, nu a îndepărtat jertfa și rugăciunea din viața sa ci, prin încrederea în Cuvântul lui Dumnezeu, a crezut și a împlinit poruncile dumnezeiești”, a spus Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, duminică, 5 decembrie, la Catedrala Arhiepiscopală din municipiul Râmnicu-Vâlcea.

„Credința, ca de altfel fiecare virtute în parte, are nevoie de statornicie - a arătat Înaltpreasfinția Sa. Atunci când lipsește statornicia sau hotărârea, la întâmpinarea unei greutăți, omul se clatină, se răzgândește și chiar renunță. Această femeie, gârbovă, după optsprezece ani în care și-a așezat nădejdea în mila lui Dumnezeu, se descoperă a fi chip al statorniciei în credință.  
Ea a împlinit cuvântul proorocilor, cei care îndemnau poporul ales să păstreze și să păzească legătura neîntreruptă cu Dumnezeu prin credință, mustrând „necredinţa şi tăgada Domnului, căderea de la credinţa în Dumnezeu, grăirea minciunii şi răzvrătirea, născocirea şi cugetarea la lucruri viclene” (Isaia LIX, 13), pentru că necredința umple de amărăciune viața omului: „Lepădarea ta de credinţă te va pedepsi şi răutatea ta te va mustra. Înţelege şi vezi cât e de rău şi de amar a părăsi pe Domnul Dumnezeul tău” (Ieremia II, 19). 
Mântuitorul Hristos, cunoscând sinceritatea și adânca smerenie a acestei femei, îi tămăduiește gârbovia trupului său deodată cu gârbovia sufletului împovărat de păcate.
Îi ridică ochii spre Cer, spre a crește veșnic în comuniunea cu Dumnezeu”, a încheiat Înaltpreasfinția Sa.

Alte articole despre: