Mănăstirea Suiești

 • Campania „pro-biblioteca” în vizită filantropică la Mănăstirea Suiești

  Scriitori din Piatra Olt, Drăgănești și Râmnicu-Vâlcea, reuniți în proiectul „Iubirea de aproapele meu”, o campanie pro-bibliotecă, au ajuns în vizită filantropică la Mănăstirea Suiești. Campania reunește mai mulți scriitori, poeți, prozatori și eseiști care doresc să depună în mai multe biblioteci opere personale, pentru a sprijini existența bibliotecilor, valorizarea și utilitatea lor.

  5 Mai 2019
 • „Copiii - mesagerii bucuriei Floriilor și Învierii”

  Cateheză, daruri și masă caldă oferită la Mănăstirea Suiești celor 60 de copiii de la școala gimnazială din Cuieni-Roiești.

  20 Aprilie 2019
 • Cărți de rugăciuni dăruite la cinstirea Sfântului și Dreptului Simeon, ocrotitorul bătrânilor și al tinerilor

  În fiecare an la data de 3 februarie, imediat după praznicul Întâmpinării Domnului, Biserica Ortodoxă prăznuiește pe Sfântul și Dreptul Simeon, împreună cu Proorocița Ana, întrucât acești sfinți sunt martori oculari peste veacuri, atât ai longevității trăite în întâmpinarea Domnului, cât și a bucuriei de a vedea în Pruncul Iisus pe Izbăvitorul întregii omeniri. 

  4 Februarie 2019
 • Ziua Bibliei aniversată la Mănăstirea Suiești: 50 de exemplare au fost dăruite credincioșilor

  Obștea Mănăstirii Suiești a aniversat Ziua Bibliei, atât prin cateheză, cât și prin dăruirea a 50 de Sfinte Scripturi credincioșilor care au fost prezenți la slujbă.  

  13 Noiembrie 2018
 • Mănăstirea Suiești a împărțit icoane și cărți de rugăciuni la 80 de copii

  Mănăstirea Suiești, în parteneriat cu Școala Gimnazială I-VIII din comuna Stănești, și cu acordul doamnei director Chirea Emilia-Lminița, a început activitățile social-culturale îndreptate către copiii din comună, pentru a sprijini învățământul rural și a încuraja continuarea școlii, întrucât se constată că în fiecare clasă sunt din ce în ce mai puțini elevi, unii dintre ei transferându-se în mediul urban sau chiar abandonând școala.

  7 Noiembrie 2018
 • Personalități marcante de pe Valea Cernei evocate la Mănăstirea Suiești

  Cu ocazia împlinirii unui an de la sfințirea Mănăstirii Suiești și a comemorării Casei Memoriale a Patriarhului Justinian Marina, au fost primiți în vizită de lucru distinșii istorici ai Olteniei: Prof. univ. dr. Ion Mărcoianu, Prof. univ. dr. Dinică Ciobotea și Jurist Adela-Andreea Cenușe, vizită în care au fost evocate mai multe personalități de pe Valea Cernei a Vâlcii, spre o valorificare a activității și vieții lor. Discuțiile de elogieri au avut în fruntea listei din comuna Stănești pe Patriarhul Justinian Marina, Alexandru Cerna Rădulescu – scriitor, Andrei M. Cârstea – avocat și scriitor, Dragoș Mârzan – actor, Emil Mârțan – inginer și scriitor, dar și oameni de seamă din comunele vecine, cum ar fi Mitropolitul Efrem Enăchescu la Măciuca și Mitropolitul Bartolomeu Anania la Glăvile.

   

  25 Octombrie 2018
 • Mănăstirea Suiești, un an de la sfințire

  În data de 22 octombrie s-a împlinit un an de zile de la sfințirea Mănăstirii Suiești și a Memorialului Patriarhului Justinian Marina, eveniment ce a fost marcat prin slujbă în sobor și cuvânt catehetic festiv, spre aducere aminte de prezența soborului de ierarhi, implicarea autorităților locale, truda tuturor ostenitorilor și nu în ultimul rând de distinsa inițiativă de a se clădi acest edificiu monahal. 

  22 Octombrie 2018
 • Acţiuni cultural- sociale desfăşurate de Liga Femeilor Creştine Ortodoxe Vâlcea

  Cu binecuvântarea Înalpresfinţitului Arhiepiscop Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului,în perioada 19- 21 octombrie 2018 în judeţul Vâlcea s-a desfăşurat manifestarea ''Întru iubire, unire și comuniune''. Evenimentul este dedicat aniversării Centenarului Marii Unirii de la 1 Decembrie 1918 și a fost organizat în parteneriat de Liga Femeilor Creştin Ortodoxe din Arhiepiscopia Râmnicului, Biblioteca Judeţeană „Antim Ivireanul” Vâlcea  şi Clubul de Presă din Valea Jiului.

  21 Octombrie 2018
 • Mănăstirea Suiești a început parteneriatul cu Liga Femeilor Creștin-Ortodoxe, pentru distribuirea de alimente

  Decizia obștii Mănăstirii Suiești de a pregăti alimente pentru familiile nevoiașe a intrat în deplină concordanță cu activitățile sociale desfășurate de Liga Femeilor Creștin-Ortodoxe a Arhiepiscopiei Râmnicului, fapt ce a pregătit un parteneriat în care Mănăstirea Suiești va oferi pachete care să fie distribuite de membrele Ligii.

  19 Octombrie 2018
 • Mănăstirea Suiești a început lucrarea de ajutorare a săracilor

  Obștea Mănăstirii Suiești, în parteneriat cu Primăria comunei Stănești, a început lucrarea de a sprijini cu hrană caldă și cu alimente de bază familiile nevoiașe din satele comunei, mai ales acelea care locuiesc în case aproape izolate și care au mai mulți membri în familie, neavând posibilitatea de a se întreține.

  16 Octombrie 2018
 • Ctitoria Patriarhului Justinian din satul natal, Suiești, și-a sărbătorit hramul

  Duminică, 14 octombrie, a fost adusă aleasă cinstire Sfintei Cuvioase Parascheva și în biserica de lemn rectitorită de Patriarhul Justinian Marina, devenită acum bijuterie istorică monumentală în incinta Mănăstirii Suiești.

  15 Octombrie 2018
 • „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe este un exemplu de întărire în credință”, a spus IPS Varsanufie la hramul mănăstirii din satul natal al patriarhului Justinian Marina

  Astăzi, 23 aprilie, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Varsanufie a săvârșit Sfânta Liturghie la Mănăstirea Sfântul Mare Mucenic  Gheorghe – Suiești.

  23 Aprilie 2018

Pagini