Mănăstirea Suiești

 • Mănăstirea Suiești a oferit 14 tablete unor elevi și studenți pentru a-și continua studiile

  Mănăstirea „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe”- Suiești a oferit tablete mai multor studenți și elevi, oferindu-le astfel posibilitatea de a participa, individual, la cursurile online.

  11 Ianuarie 2021
 • Priveghere de toată noaptea la icoana Maicii Domnului „Grabnic-Ascultătoarea” de la Mănăstirea Suiești

  Monahi, monahii și pelerini vâlceni s-au adunat în duh de rugăciune la Mănăstirea Suiești, în noaptea de joi, 1 august, spre dimineaţa zilei următoare, cu prilejul aducerii spre cinstire a unei copii a icoanei Maicii Domnului „Grabnic-Ascultătoarea” (Gorgoypikoos) de la Sfânta Mănăstire Dohiariu din Sfântul Munte Athos. Slujbele liturgice au culminat cu Sfânta Liturghie, care a fost săvârșită de Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului.

  2 August 2019
 • O copie a icoanei Maicii Domnului Grabnic-ascultătoare (Gorgoypikoos) de la Sfânta Mănăstire Dohiariu va fi așezată în Arhiepiscopia Râmnicului

  Credincioșii vâlceni sunt așteptaţi în noaptea de joi, 1 august, spre dimineaţa zilei următoare să participe la slujba Privegherii de la Mănăstirea Sfântul Mare Mucenic Gheorghe  - Suiești, unde Chiriarhul Râmnicului va așeza o copie a icoanei Maicii Domnului Grabnic-ascultătoare (Gorgoypikoos) de la Sfânta Mănăstire Dohiariu din Sfântul Munte Athos.

  24 Iulie 2019
 • Mănăstirea Suiești continuă parteneriatul cu Liga femeilor pentru a sprijini Centrul Social Zătreni

  Mănăstirea Suiești continuând parteneriatul cu Liga Femeilor a oferit sprijin, constând în alimente, pentru întreținerea bătrânilor și persoanelor cu paralizie aflate în Centrul Social de Asistență – Zătreni.

  10 Iulie 2019
 • Mănăstirea Suiești a oferit bursa „Justinian Marina” și elevilor școlii din Popești

  Datorită rezultatelor excepționale pe care le-au avut în anul școlar ce s-a încheiat, dar și pentru faptul că promovează portul tradițional, 10 eleve ale școlii generale din comuna Popești au primit din partea Mănăstirii Suiești bursa „Justinian Marina”. 

  18 Iunie 2019
 • Mănăstirea Suiești a oferit Bursele „Justinian Marina" elevilor școlii din Stănești

  Cu ocazia finalizării anului școlar 2018-2019, la școala generală din Comuna Stănești a fost organizată festivitatea de premiere a elevilor care au obținut calificative foarte bune la învățătură. Pentru a sprijini și a face posibilă premierea elevilor, Mănăstirea Suiești a creat o bursă financiară de premiere sub omonimul „Justinian Marina". Bursa cuprinde o sumă de bani, conformă cu premiul obținut, icoane, cărți și Sfânta Scriptură. Astfel, 10 elevi care au fost premiați de conducerea școlii au beneficiat de bursa  „Justinian Marina".

  13 Iunie 2019
 • Campania „pro-biblioteca” în vizită filantropică la Mănăstirea Suiești

  Scriitori din Piatra Olt, Drăgănești și Râmnicu-Vâlcea, reuniți în proiectul „Iubirea de aproapele meu”, o campanie pro-bibliotecă, au ajuns în vizită filantropică la Mănăstirea Suiești. Campania reunește mai mulți scriitori, poeți, prozatori și eseiști care doresc să depună în mai multe biblioteci opere personale, pentru a sprijini existența bibliotecilor, valorizarea și utilitatea lor.

  5 Mai 2019
 • „Copiii - mesagerii bucuriei Floriilor și Învierii”

  Cateheză, daruri și masă caldă oferită la Mănăstirea Suiești celor 60 de copiii de la școala gimnazială din Cuieni-Roiești.

  20 Aprilie 2019
 • Cărți de rugăciuni dăruite la cinstirea Sfântului și Dreptului Simeon, ocrotitorul bătrânilor și al tinerilor

  În fiecare an la data de 3 februarie, imediat după praznicul Întâmpinării Domnului, Biserica Ortodoxă prăznuiește pe Sfântul și Dreptul Simeon, împreună cu Proorocița Ana, întrucât acești sfinți sunt martori oculari peste veacuri, atât ai longevității trăite în întâmpinarea Domnului, cât și a bucuriei de a vedea în Pruncul Iisus pe Izbăvitorul întregii omeniri. 

  4 Februarie 2019
 • Ziua Bibliei aniversată la Mănăstirea Suiești: 50 de exemplare au fost dăruite credincioșilor

  Obștea Mănăstirii Suiești a aniversat Ziua Bibliei, atât prin cateheză, cât și prin dăruirea a 50 de Sfinte Scripturi credincioșilor care au fost prezenți la slujbă.  

  13 Noiembrie 2018
 • Mănăstirea Suiești a împărțit icoane și cărți de rugăciuni la 80 de copii

  Mănăstirea Suiești, în parteneriat cu Școala Gimnazială I-VIII din comuna Stănești, și cu acordul doamnei director Chirea Emilia-Lminița, a început activitățile social-culturale îndreptate către copiii din comună, pentru a sprijini învățământul rural și a încuraja continuarea școlii, întrucât se constată că în fiecare clasă sunt din ce în ce mai puțini elevi, unii dintre ei transferându-se în mediul urban sau chiar abandonând școala.

  7 Noiembrie 2018
 • Personalități marcante de pe Valea Cernei evocate la Mănăstirea Suiești

  Cu ocazia împlinirii unui an de la sfințirea Mănăstirii Suiești și a comemorării Casei Memoriale a Patriarhului Justinian Marina, au fost primiți în vizită de lucru distinșii istorici ai Olteniei: Prof. univ. dr. Ion Mărcoianu, Prof. univ. dr. Dinică Ciobotea și Jurist Adela-Andreea Cenușe, vizită în care au fost evocate mai multe personalități de pe Valea Cernei a Vâlcii, spre o valorificare a activității și vieții lor. Discuțiile de elogieri au avut în fruntea listei din comuna Stănești pe Patriarhul Justinian Marina, Alexandru Cerna Rădulescu – scriitor, Andrei M. Cârstea – avocat și scriitor, Dragoș Mârzan – actor, Emil Mârțan – inginer și scriitor, dar și oameni de seamă din comunele vecine, cum ar fi Mitropolitul Efrem Enăchescu la Măciuca și Mitropolitul Bartolomeu Anania la Glăvile.

   

  25 Octombrie 2018

Pagini