Eşti aici

Ziua Bibliei aniversată la Mănăstirea Suiești: 50 de exemplare au fost dăruite credincioșilor

13 Noiembrie 2018 / Cultural

Obștea Mănăstirii Suiești a aniversat Ziua Bibliei, atât prin cateheză, cât și prin dăruirea a 50 de Sfinte Scripturi credincioșilor care au fost prezenți la slujbă.  

În cadrul catehezei Sfânta Scriptură – oglinda lăuntrică a creștinului ortodox a fost prezentată credincioșilor învățătura dreaptă a Bisericii Ortodoxe despre Sfânta Scriptură, modul în care trebuie să o interpretăm în sânul Sfintei Tradiții și necesitatea de a o avea în case, pentru un apostolat tacit din generație în generație, ca cea mai prețioasă moștenire ce se poate preda de la bunici la nepoți. Cu această aniversare, Mănăstirea Suiești pornește acțiunea de a împărți gratuit Sfânta Scriptură, acordând prima dată un număr de 50 de exemplare, credincioșilor care au fost prezenți la slujbă.

Părintele stareț Antim Motorga a subliniat că „De foarte multe ori amintim în predicile noastre că fiecare credincios trebuie să citească din Sfânta Scriptură, dar de prea puține ori ne gândim dacă ei au din ce să citească. Mai ales că ne adresăm credincioșilor cu o vârstă înaintată, care sunt prezenți mai des la slujbe și locuiesc în mediul rural, unde tehnologia este subordonată preocupărilor gospodărești. Începem să dăruim exemplare din Sfânta Scriptură la mai mulți credincioși, socotind aceasta și ca cea mai mare milostenie față de sufletul nostru, că de se va îndrepta măcar un om, din cei ce au primit acest dar, și își va mântui sufletul, ne vom acoperi „mulțime de păcate”. Prin hotărârea Sfântului Sinod, de a se sărbători Ziua Bibliei în data de 13 noiembrie, zi care încununează și praznicul Sfântului Ioan Gură de Aur, primim îndemnul de a propovădui, prin faptă și prin cuvânt, învățătura Bisericii Ortodoxe referitoare la Sfânta Scriptură, la interpretarea ei și raportarea la ea”.    

Alte articole despre: