Eşti aici

Mănăstirea Suiești a împărțit icoane și cărți de rugăciuni la 80 de copii

7 Noiembrie 2018 / Învățământ

Mănăstirea Suiești, în parteneriat cu Școala Gimnazială I-VIII din comuna Stănești, și cu acordul doamnei director Chirea Emilia-Lminița, a început activitățile social-culturale îndreptate către copiii din comună, pentru a sprijini învățământul rural și a încuraja continuarea școlii, întrucât se constată că în fiecare clasă sunt din ce în ce mai puțini elevi, unii dintre ei transferându-se în mediul urban sau chiar abandonând școala.

La prima vizită efectuată în această școală au fost împărțite icoane, cruciulițe,cărți de rugăciuni și dulciuri la cei 80 de copii care se află înmatriculați. În cuvântul catehetic ținut copiilor, Pcuv. Părinte Antim, starețul mănăstirii, a recomandat copiilor să citească rugăciuni pentru a fi luminați la minte, pentru a primi înțelepciune de la Dumnezeu, pentru a se însănătoși atunci când se îmbolnăvesc și, mai ales, să citească rugăciuni pentru părinții lor. Copiii din clasele primare, care nu știu încă să citească, au primit îndemnul de a se duce cu cărțile de rugăciuni la mamele lor și să le ceară să le fie citite diferite rugăciuni.

Activitățile care se vor mai desfășura în această școală, rezultat al acestui parteneriat, se vor concretiza în împărțirea de rechizite școlare și alte daruri, cât și în organizarea unor serbări și evenimente festive care vor comemora date importante din istoria țării și a comunei.

Alte articole despre: