Eşti aici

Concursul școlar județean „Ortodoxie și sfințenie"

12 Iunie 2019 / Învățământ

         Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, și cu aprobarea doamnei Andra Bică, Inspector Școlar General, în data de 12 iunie 2019, la Liceul Tehnologic Forestier din Râmnicu Vâlcea s-a desfășurat a XIII-a ediție a concursului școlar județean „Ortodoxie și sfințenie".

Acțiunea și-a propus să dezvolte interesul elevilor pentru cunoașterea sfinților români și personalităţilor importante care au avut un rol marcant în istoria, cultura și spiritualitatea românească și s-a desfășurat pe două secțiuni: Liceu și Gimnaziu, fiind organizat în parteneriat cu Școala Gimnazială "Take Ionescu" din Rm. Vâlcea.

Concursul a fost coordonat de Pr. Prof. Cristian Bănuţă, Consilier Invăţământ și Activităţi cu Țineretul din cadrul Arhiepiscopiei Râmnicului și de prof. Laura Lăcraru, inspector școlar în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Vâlcea, cu sprijinul doamnei Gabriela Staicu, director al Liceului Tehnologic Forestier din Rm. Vâlcea.

La concurs s-au prezentat 39 de elevi (7 echipaje pentru nivelul liceal și 6 echipaje pentru nivelul gimnazial), însoțiți de profesorii de religie îndrumători, de la școlile gimnaziale și liceale din județul Vâlcea. Prin temele abordate, elevii participanți au conștientizat  importanţa spiritualităţii ortodoxe în viața creștină.

În urma deliberării juriului, munca tuturor elevilor participanți a fost răsplătită cu premii și mențiuni.

Alte articole despre: