Eşti aici

Cercul pastoral-misionar Băile Olăneşti s-a întrunit la Parohia Zmeurăt

14 Noiembrie 2016 / Administrativ

La Parohia Zmeurăt din Protopopiatul Râmnicu-Vâlcea, în data de 10 noiembrie, s-au întrunit preoții arondați Cercului pastoral-misionar Băile Olăneşti. Au participat preoţii de la parohiile Băile Olănești, Olănești Sat, Cheia, Chiciora, Vlăduceni, Păușești-Măglași, Valea Cheii, Zmeurăt, Vlădești și Țânțulești.

Întâlnirea a debutat cu săvârşirea slujbei de Te Deum și a continuat cu susținerea temei „Lucrarea socială a Bisericii în opera Sfântului Antim Ivireanul” de către Părintele Manole Eugeniu.

Prezent la lucrările cercului, Părintele Protoiereu Ion Dincă a evidențiat impactul activităților culturale și educative desfășurate de preoți la nivelul comunităților în care își desfășoară misiunea. Prin programele catehetice desfășurate în perioada vacanțelor și în cadrul activităților săptămânale, cât și prin programele de susținere a copiilor aflați în situație de risc de abandon școlar, prin oferirea rechizitelor și a unor ajutoare financiare, preoții au descoperit faptul că educația creștină a tinerilor nu poate fi rezumată la transmiterea unor informații intelectuale, ci implică modelarea caracterului și a personalității acestora. Părintele Protoiereu a subliniat și necesitatea continuării parteneriatelor educative cu școlile din comunități, precum și sprijinirea familiilor aflate în situații financiare precare pentru educarea copiilor.

Alte articole despre: