Eşti aici

Întâlniri de lucru în Protoieria Drăgășani

24 Ianuarie 2018 / Administrativ

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, în Protoieria Drăgășani s-a desfășurat prima ședință de lucru a personalului clerical și neclerical, marți, 23 ianuarie 2018.

În urma convocării părintelui protoiereu Ion Dumitrașcu, preoții parohi și personalul neclerical s-au reunit în sala de conferințe a Protoieriei din Drăgășani, având pe ordinea de zi următoarele subiecte: respectarea și îndeplinirea sarcinilor misionar-administrative de către cântăreții bisericești, implicarea lor activă în proiectele catehetice și sociale ale parohiei, îndemnul către mai mulți credincioși să ia parte la cântările stranei, îngrijirea bisericii, a curții și anexelor gospodărești ale acesteia, instrucțiuni în vederea prevenirii incendiilor cât și comportamentul moral-religios exemplar în mijlocul credincioșilor.                            

„Preotul paroh și cântărețul bisericesc trebuie să rămână modele de urmat pentru credincioșii unei parohii, arătând dragostea, buna chiverniseală și implicarea activă în viața comunității, prin transpunerea în viața de zi cu zi a enoriei, a preceptelor Evanghelice, propovăduite de Domnul nostru Iisus Hristos. Unitatea în credință și dragostea de neam pornesc din mijlocul nostru, din sufletul fiecărei parohii. Depinde doar de noi să fim responsabili asupra lucrării pastorale, filantropice și administrativ-educaționale pe care o desfășurăm în mijlocul oamenilor, spre slava Preasfintei Treimi", i-a îndemnat părintele protoiereu în finalul lucrărilor acestei întruniri pe cei prezenți.

În încheierea ședinței de lucru, părintele Sîia Luca-Georgian de la Parohia Valea Bisericii, Orlești a dat citire raportului și concluziilor consemnate la întrunirea tuturor preoților slujitori de săptămâna trecută, spre a fi implementat la nivelul fiecărei parohii, iar părintele secretar al Protoieriei, Stelea Mihai a menționat îndatoririle asumate de către fiecare angajat neclerical din fișa postului.

Alte articole despre: