Eşti aici

Concertul Corului Seminarului Teologic în deschiderea Olimpiadei Naționale la Disciplinele Ariei Curriculare ,,Tehnologii”

25 Aprilie 2017 / Învățământ

Din binecuvântarea și purtarea de grijă a Înaltpreasfintitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, la invitația Doamnei Inspector Şcolar General, Andra Bică, Corul Seminarului Teologic ,,Sfântul Nicolae" din Râmnicu-Vâlcea, dirijat de Arhid. Prof. Dr. Codruț-Dumitru Scurtu, a susținut un concert extraordinar în sala de festivități a Colegiului Energetic cu ocazia deschiderii Olimpiadei Naționale a Disciplinelor Ariei Curriculare ,,Tehnologii" organizată la Râmnic de către I.S.J. Vâlcea în perioada 24-28 aprilie 2017. 

În prezența domnului Prefect al județului Vâlcea, Florian Marin, a reprezentanților Ministerului Educației Naționale, a doamnei Inspector Școlar General, Andra Bica, a domnilor inspectori, profesori, dar și a elevilor olimpici, Corul Seminarului Teologic a intonat în deschiderea programului Imnul de stat al României și a continuat cu un program muzical psaltic și armonic format din cântări tematice pascale, dar şi cântări istorice reprezentative pentru Râmnicu-Valcea semnate de Anton Pann, dascălul national de muzică psaltică și protopsalt al Bisericii ,,Buna Vestire” din Râmnicu-Valcea.

În cuvântul de deschidere a Olimpiadei, adresând cu căldură tuturor participanților „Hristos a Înviat!”, doamna Inspector Şcolar General, Prof. Andra Bica, pe lângă caldele felicitări și cuvinte adresate tuturor participanților la Olimpiadă, a ținut să mulțumească Înaltpreasfintitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, pentru binecuvântarea participării Corului Seminarului subliniind totodată aprecierile domnului Prefect Florian Marin referitoare la interpretarea muzicală a corului.

Alte articole despre: