Eşti aici

Parohia Grebleşti
Parohia Grebleşti
Parohia Blejani
Parohia Blejani
Parohia Blejani
Parohia Blejani
Parohia Brezoi
Parohia Brezoi
Parohia Brezoi
Parohia Brezoi
Parohia Goruneşti
Parohia Goruneşti
Parohia Grebleşti
Parohia Grebleşti
Parohia Ioneşti
Parohia Ioneşti
Parohia Orleşti
Parohia Orleşti
Parohia Orleşti
Parohia Orleşti
Parohia Mihăești I
Parohia Mihăești I
Parohia Mihăești I
Parohia Mihăești I
Parohia Mihăești I
Parohia Mihăești I
Parohia Mihăești I
Parohia Mihăești I

Ziua Mamei, serbată în Eparhia Râmnicului

În Eparhia Râmnicului s-au desfăşurat activităţi în cinstea Zilei Mamei.

Cu binecuvântarea ÎPS Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, prin Sectorul Învățământ și Activități cu Tineretul, în Eparhia Râmnicului s-au desfăşurat activităţi în cinstea Zilei Mamei.

Duminică, 6 martie 2016, la Parohia Sfinţii Arhangheli din Râmnciu Vâlcea, părintele Părăuşeanu Emilian, împreună cu tinerii din parohie, îmbrăcaţi în costume populare tradiţionale, au oferit cadouri doamnelor care au participat la Sfânta Liturghie.

Ca în fiecare an, de 8 martie, în Parohia Smeurăt, conform tradiţiei locale, preotul paroh, împreună cu consilierii parohiali, a oferit enoriaşelor prezente la slujbă câte o floare, în semn de recunoştinţă şi preţuire.

Parohia Mihăești I a desfășurat în ziua de duminică, 6 martie 2016, la Centrul catehetic Sfântul Ioan Botezătorul, activitatea catehetică cu titlul Un gând frumos pentru mama. În cadrul acestei activități, părintele paroh Ionuț Sandu, împreună cu un grup de 14 copii au realizat felicitări cu desene și mesaje, pentru ca fiecare copil să aducă bucurie și emoție mămicilor și chiar bunicilor cu ocazia Zilei internaționale a femeii.

În Parohia Berbești s-a desfăşurat, începând cu ziua de sâmbătă, 5 martie 2016, activitatea Mărţişor pentru mama, sub îndrumarea părintelui Ion Șolea, în colaborare cu profesorul de limba română Alina Cojanu și profesorul de religie Vasile Nicol. Activitatea a constat în confecționarea de felicitări și mărțișoare pentru a le înmâna mamelor acasă, dar și tuturor mămicilor participante la Sfânta Liturghie din 6 martie 2016. Copiii participanți ai clasei  a V-a de la Școala Gimnazială Berbești s-au bucurat la sfârșit de minuatele daruri primite de la părintele paroh.

Cu ocazia zilei de 8 martie, preotul Negoescu Nicolae Daniil, paroh al Parohiei Greblești, împreună cu învățătorii Anicescu Aurel, Catalina Andreea si copiii de la Școala Gimnazială Greblești, a realizat felicitări și flori din diverse materiale didactice, cu intenția de a fi oferite mamelor și femeilor din parohie.

Copiii din Parohia Titeşti, împreună cu preotul paroh Tudor Viorel, au oferi tuturor femeilor din biserică flori şi marţişoare.

În perioadă 27 februarie -7 martie, în Parohia Boișoara s-a organizat Atelierul de mărțișoare, la care au luat parte copii cu vârste cuprinse între 6 și 14 ani. Mărțișoarele realizate au fost daruite cu multă dragoste și bucurie mamelor, doamnelor învățătoare și profesoare din cadrul Scolii Gimnaziale Boișoara, precum și tuturor enoriașelor ce au luat parte la Sfântă Liturghie duminică, 7 martie.

Elevii Liceului Gheorghe Surdu din Brezoi, sub coordonarea pr. prof. ChimaVasile, au confecţionat felicitări pe care le-au dăriut apoi mamelor.

Cu ocazia zilei de 8 martie, în Parohia Găujani, comuna Boişoara, preotul paroh Dinescu Claudiu-George a oferit mamelor prezente în biserica, flori, în semn de apreciere şi mulţumire, precum şi cuvinte de folos pentru persoanele care au copiii plecaţi în afara ţării.

În Parohia Ioneşti 2, în incinta Centrului Social Religios Sfântul Nicolae din cadrul parohiei, s-a sărbătorit Ziua Femeii. Cu aceasta ocazie, părintele paroh Diaconu Constantin a invitat la centru enoriaşii din parohie, cărora le-a vorbit despre rolul femeii creştine în Biserică, Familie şi Societate.

În Parohia Goruneşti, oraşul Bălceşti, s-au organizat activități cu tineretul, celebrând Ziua Mondială a Femeii. Astfel, după Sfânta Liturghie, unde toate femeile au primit daruri și flori din partea bisericii, copii și tinerii s-au întâlnit la Centrul social-cultural parohial, unde, sub coordonarea părintelui paroh, au avut loc mai multe activități. S-au confecționat felicitări ce au fost dăruite apoi mamelor, apoi s-a pregătit o serbare cu poezii și cântece închinate mamei.

Duminică, 6 martie, în Parohia Blejani-Scundu, după savârşirea Sfintei Liturghii, părintele Mihai Sorin a rostit un cuvânt de învaţătură cu titlul Chipuri de mame creştine în educaţia religioasă, aratând şi semnificaţia zilei de 8 martie - Ziua internaţională a femeii. După predică, toate doamnele si domnişoarele participante la slujbă au primit flori.

Marţi, 8 martie, activitatea Ziua mamelor creştine a continuat în parteneriat cu Scoala Gimnazială Scundu, unde, după cursuri, elevii claselor V-VIII au susţinut un program artistic, iar trupa de teatru a şcolii, Aşchiuţele, o frumoasă scenetă.

 

Alte articole despre: