Eşti aici

Întrunirea Cercului pastoral-misionar Horezu I

18 Octombrie 2016 / Viața Eparhiei

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, duminică, 16 octombrie, preoții din cadrul Cercului pastoral-misionar  Horezu I, s-au întâlnit după Sfânta Liturghie în biserica parohială „Sfinții Trei Ierarhi” a Parohiei Văleni-Barcane
Întrunirea a debutat cu  săvârșirea Tainei Sfântului Maslu, fiind continuată prin susținerea temei „Moștenirea spirituală și culturală a Sfântului Ierah Martir Antim Ivireanul” de către părintele paroh Nicolae - Marian Văduva. 
Dezbaterile ce au urmat prezentării au reliefat aspecte privitoare la importanța tipăririi cărții de cult în secolul al XVIII-lea, la inițiativa episcopilor Damaschin, Chesarie și Filaret. Totodată, în cadrul activităților catehetice ce se vor desfășura în parohii, au fost propuse o serie de teme care să prezinte lucrarea Bisericii în dezvoltarea tiparului și tipărirea cărții de cult în limba română, precum și rolul ierarhilor români în organizarea învățământului românesc.
Pentru intensificarea colaborării dintre Biserică și Școală a fost reafirmată necesitatea desfășurării parteneriatelor educaționale între parohie și școala din localitate.
 

Alte articole despre: