Eşti aici

Proiectul „O floare, din suflet!” derulat de Centrul de Consiliere și Informare „Doamna Maria Brâncoveanu”

9 Martie 2023 / Social

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, Centrul de Consiliere și Informare Doamna Maria Brâncoveanu al Arhiepiscopiei Râmnicului, în colaborare cu Asociația Tinerilor Ortodocși „Sfântul Valentin”, au participat la derularea Proiectului „O floare, din suflet!”, în data de 8 Martie 2023, la Centrul Maternal din Râmnicu-Vâlcea, prin oferirea  unor mici daruri de flori și cutii cu ciocolată, dedicate în mod special fetelor și mamelor, beneficiare în cadrul acestui Centru de sprijin. Acțiunea s-a desfășurat în semn de dragoste și sprijin, față de aceste mame, aflate în situații sociale dificile.

Evenimentul face parte din seria manifestărilor organizate de Arhiepiscopia Râmnicului prin Centrul de Consiliere și Informare „Domna Maria Brâncoveanu” în cadrul Lunii pentru viață 2023.

Manifestările din cadrul Proiectului Luna pentru viață 2023 propun conștientizarea deplinei umanități a copiilor nenăscuți și a nevoii de a sprijini femeile în criză de sarcină, pentru ca acestea să-și poată naște copiii.

 

Dintre activitățile pro-viață din luna martie ale Centrului de Consiliere și Informare „Domna Maria Brâncoveanu” pot fi amintite:

  • Campania caritabilă „Sprijin pentru mame”, prin care sunt colectate scutece și lapte praf pentru a fi oferite mamelor care primesc ajutor din partea centrului;
  • Seminarul „Rolul părinților în viața copiilor”, susținut de doamna psiholog Cristina Glonț.
  • Proiecție de film: „Alegerea lui Alison”.
  • Vizite la familii cu mulți copii, din comunitate.
  • Marșul pentru viață 2023  „Viitorul este pro-viață” organizat și în Municipiul Râmnicu-Vâlcea, în ziua de sâmbătă, 25 martie 2023, ora 13.00, pe următorul traseu: Paraclisul Arhiepiscopal Buna-Vestire – Scuarul Mircea Cel Bătrân – Bulevardul Tudor Vladimirescu – Calea lui Traian – Catedrala Arhiepiscopală.

 

„Proiectul „O floare, din suflet!” face parte din programele social-filantropice desfășurate de către Centrul de Consiliere și Informare Doamna Maria Brâncoveanu, al Arhiepiscopiei Râmnicului, și este un proiect de suflet. În cadrul acestuia au fost oferite flori și ciocolată,beneficiarelor din cadrul Centrului maternal, în mod special femeilor însărcinate și mamelor cu copii mici, victime ale violenței în familie. 

Odată cu începutul primăverii, ziua de „8 Martie” ne readuce tuturor în inimă acea bucurie a copilăriei, care întotdeauna s-a manifestat sub forma unor mici daruri, flori, felicitări și mărțișoare, dedicate în mod special fetelor și mamelor. Întrucât, sunt frumoase aceste tradiţiile româneşti, care însoțesc începutul de primăvară, ne dorim ca ele să nu fie uitate, mai ales că acestea contribuie la întărirea sentimentului de dragoste, de prietenie și de comuniune”, a subliniat Viorica Adriana Iancu, Consilier Social al Arhiepiscopiei Râmnicului.

Alte articole despre: