Eşti aici

Proiectul educațional „Iubește să fii educat!” la Parohia Valea Bisericii

14 Martie 2017 / Învățământ

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, sub îndrumarea Sectorului de Învățământ și Activități cu tinerii, Parohia Valea Bisericii - Orlești din Protoieria Drăgășani desfăsoară în această perioadă proiectul educațional „Iubește să fii educat!”.

Acest amplu proiect se derulează în parteneriat cu Asociația Hrană pentru Trup și Suflet, cu sprijinul „Grupului de inițiativă în educație și timp liber de calitate”, grup alcătuit la nivelul parohiei de părintele paroh Sîia Luca-Georgian împreună cu domnul profesor de Limbă Română, Zaharia Dragoș, având membri cadre didactice, elevi și tineri.

Programul proiectului se derulează în două zile din cursul  săptămânii la Centrul de zi pentru copii Orlești și duminica în biserica parohială. Copiilor participanți li se dau în mod regulat teste de aptitudini, în urma cărora sunt împărțiți pe grupe de învățare și ateliere de lucru în echipă, sub o atentă îndrumare a coordonatorilor voluntari. Programul se adresează „ educației vocaționale” și descoperirii de către copiii participanți a noi abilități care să-i ajute în formarea lor profesională și socială ulterioară.

Proiectul din acest an este unul pilot, existând și schimburi de experiență cu câteva licee din județul Vâlcea pentru cei mai implicați elevi din parohie. Toată implicarea social-educațională a Parohiei Valea Bisericii, Orlești este primită cu multă căldură de către părinții acestor tineri care mărturisesc că „educația copiilor noștri nu este un moft, ci o necesitate susținută de Familie, Biserică și Școală!”

 

Alte articole despre: