Eşti aici

Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie: „Naşterea minunată a lui Hristos din Fecioara Maria ne arată că voia lui Dumnezeu se împlineşte în sufletele smerite şi pline de credinţă”

26 Decembrie 2018 / Viața Eparhiei

„Sărbătoarea Nașterii Domnului este un praznic al familiei creștine; o sărbătoare în care trebuie să simțim dragostea și bucuria familiei în care trăim”, a spus Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, la Biserica „Toți Sfinții” din Râmnicu-Vâlcea în cea de-a doua zi de Crăciun, zi în care este prăznuit Soborul Maicii Domnului. 

În cuvântul de învățătură împărtășit celor prezenți, Înaltpreasfinția Sa a arătat că Maica Domnului este modelul suprem de mamă care „ne cheamă să fim mai atenţi la copii, să învăţăm de la ei simplitatea, bunătatea şi curăţia, calităţi fără de care nu vom putea moşteni Împărăţia Cerurilor. Naşterea minunată a lui Hristos din Fecioara Maria ne arată că voia lui Dumnezeu se împlineşte în sufletele smerite şi pline de credinţă: „Şi ai născut şi eşti fecioară, şi ai rămas întru amândouă cu firea, Fecioară. Cel Ce S-a născut din tine înnoieşte legile firii, şi pântecele a născut nesimţind dureri. Unde Dumnezeu voieşte, se biruieşte rânduiala firii; că face câte voieşte”.

Chiriarhului Râmnicului a arătat că trebuie: „să întărim familia creștină în iubirea nesfârșită a lui Dumnezeu, crescându-ne copiii în frică de Dumnezeu, dragoste de Biserică și valorile strămoșești ale Neamului nostru!”.

În partea a doua a predicii, Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie a vorbit despre obolul de iubire al magilor care au venit să se închine la Nașterea Mântuitorului. Magii au devenit model de împărtășire a iubirii milostive, iar iubirea față de aproapele este și criteriul ultim de la Judecata de Apoi.

Alte articole despre: