Eşti aici

Slujbă de pomenire pentru eroii Revoluției din Decembrie 1989

În toate locaşurile de cult ortodoxe din Patriarhia Română, marţi, 22 decembrie 2015, de la ora 11.00, au fost trase clopotele şi a fost oficiată o slujbă de pomenire a eroilor din toată ţara, care acum 26 de ani s-au jertfit pentru neam, credinţă şi ţară, în Revoluţia din 1989.

În Râmnicu Vâlcea, la Monumentul ridicat în centrul municipiului în cinstea Eroilor Revoluției râmniceni căzuţi în decembrie 1989 la Timişoara, Bucureşti, Constanţa și Sibiu, a fost oficiată o slujbă de pomenire, de către Înaltpreasfinţitul Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, însoțit de un sobor de preoţi şi diaconi.

La manifestările prilejuite de acest eveniment, desfăşurate la Monumentul din centrul oraşului, au participat numeroşi râmniceni. Aici, reprezentanţii instituţiilor de seamă ale Statului, centrale și locale, au depus coroane de flori şi în memoria eroilor neamului românesc.

Potrivit hotărârii Sfântului Sinod, la fiecare Sfântă Liturghie oficiată în bisericile şi mănăstirile din ţară şi din străinătate sunt pomeniţi eroii, ostaşii şi luptătorii români din toate timpurile şi din toate locurile, care s-au jertfit pe câmpurile de luptă, în lagăre şi în închisori, pentru apărarea patriei şi a credinţei strămoşeşti, pentru reîntregirea neamului și pentru libertatea şi demnitatea poporului român.

Alte articole despre: