Eşti aici

Chiriarhul Râmnicului i-a binecuvântat pe cercetașii vâlceni la începutul pelerinajului organizat la mănăstirile din cuprinsul Arhiepiscopiei

16 Iulie 2020 / Viața Eparhiei

Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, i-a binecuvântat pe cercetașii vâlceni care participă la pelerinajul „Drumul Mănăstirilor”, în perioada 16 -21 iulie.

Înaltpreasfinția Sa a întâlnit grupul de pelerini la Mănăstirea Stânișoara unde, după rostirea rugăciunii de călătorie, a oferit fiecărui participant Carnetul de pelerin, cu îndemnul să devină modele pentru tinerii generației noi: „Sfințenia este parte integrantă din structura sufletului celui botezat în Biserica Ortodoxă, asumându-și transformarea duhovnicească, de la chip al lui Dumnezeu la asemănarea cu El. În acest pelerinaj veți călători pe potecile pe care sihaștrii mergeau de la o mănăstire la alta, păstrând în inima lor rugăciunea curată către Dumnezeu. Aceștia au devenit vase alese ale Duhului Sfânt și pururea rugători înaintea Tronului Preasfintei Treimi pentru neamul românesc. De aceea, timpul petrecut în această călătorie trebuie să devină o comoară vie în care să descoperiți iubirea față de Dumnezeu și față de aproapele”, a fost sfatul Înaltpreasfinției Sale.

Pelerinajul a debutat la Mănăstirea Stânișoara de unde tinerii pelerini vor merge, timp de șase zile, vizitând mănăstirile Turnu, Cozia, Comanca, Bradu, Iezer, Pahomie, Pătrunsa, Arnota, Bistrița, Hurezi, Vârful lui Roman.

Alte articole despre: