Eşti aici

Premiile anuale ale Fundaţiei Naţionale pentru Civilizaţie Rurală ,,Nişte Ţărani”

9 Noiembrie 2019 / Cultural

Fundaţia Naţională pentru Civilizaţie Rurală ,,Nişte Ţărani” a acordat, în cadrul  celei de-a XXI-a ediţie, premiile anuale ale Fundaţiei, sâmbătă, 9 noiembrie, la biserica Intrarea în Biserică a Maicii Domnului - Vioreşti din Slătioara, județul Vâlcea.

Festivitatea anuală a reunit numeroase personalități de cultură și știință din țară și străinătate, Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului – președintele de onoare al Fundaţiei Naţionale pentru Civilizaţie Rurală ,,Nişte Ţărani” , alături de președintele fondator, scriitorul Dinu Săraru.

            Evenimentul a debutat cu slujba de Te Deum, săvârșită de Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Varsanufie, înconjurat de un sobor de preoți și arhidiaconi.

            În acest an, Marele premiu al Fundaţiei Naţionale pentru Civilizaţie Rurală ,,Nişte Ţărani” a fost acordat domnilor Nicolae Dabija și Florin Georgescu. Alte premii au fost oferite personalităților care s-au remarcat în domeniul cultural, literar, artistic, jurnalistic, administrativ sau din mediul de afaceri, care au contribuit la pregătirea și formarea în România a unui nou univers spiritual țărănesc.

            Tot în cadrul acestui eveniment festiv, Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, a acordat domnului Dinu Săraru distincția Crucea Sfântul Antim Ivireanul, iar domnului academician Nicolae Dabija, distincția Crucea Râmnicului.

            Fundaţia Naţională pentru Civilizaţie Rurală „Nişte Ţărani” a fost înființată cu scopul de a atrage atenția societății asupra „dramei des-ţărării şi a pierderii identităţii naţionale şi de spirit într-o lume supusă agresiv totalitarismului globalizării”, precum se arată pe pagina oficială a Fundației. În acest sens, Fundaţia Naţională pentru Civilizaţie Rurală „Nişte Ţărani” și-a format o doctrină pentru „apărarea şi cultivarea valorilor fundamentale ale universului spiritual definitoriu şi cu atât mai mult astăzi când drapelele marilor naţiuni nu ostenesc să fluture orgolios, adesea ridicate de mâinile celor încurajaţi în trista aventură a pierderii propriei identităţi”, precum a afirmat domnul Dinu Săraru, preşedintele fondator al Fundaţiei.

Alte articole despre: