Eşti aici

Tabără Națională pentru Tineri la Mănăstirea Bistrița

21 August 2017 / Învățământ

În perioada 17-22 august, la Mănăstirea Bistrița din Arhiepiscopia Râmnicului se desfășoară ediția a doua a Taberei Naționale pentru Tineri Tradiție și noutate.

Patriarhia Română a organizat și în anul acesta Programul Național de tabere de vară Tradiție și noutate, la nivelul fiecărui centru mitropolitan, cu beneficiari din fiecare eparhie.

Obiectivele taberei propun familiarizarea tinerilor cu specificul fiecărei zone a României precum și crearea, la nivel naţional a unei reţele de tineri care să poată să fie implicaţi în coordonarea activităţilor de voluntariat în eparhiile din care provin și promovarea responsabilităţii speciale în rândul tinerilor.

Tabăra de la Mănăstirea Bistrița a fost deschisă joi, 17 august, moment ce a prilejuit cunoașterea participanților și prezentarea spiritualității și culturii din fiecare parte a țării. În Cuvântul de binecuvântare adresat tinerilor participanți, Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie a subliniat că tabăra creștină reprezintă prilejul de a descoperi modele de păstrare a unei conștiințe vii, lucrătoare și responsabile față de propria persoană, în rândul tinerilor.

Programul taberei propune o serie de dezbateri și activități culturale, pelerinaje și întâlniri duhovnicești care vor fi organizate pe parcursul acestei săptămâni.

Alte articole despre: