Eşti aici

Lucrările Cercului pastoral „Valea Lotrului”

4 Iunie 2021 / Administrativ

La Biserica „Sfântul Ierarh Nicolae” din staţiunea Voineasa, Protopopiatul Călimăneşti,  a avut loc  joi, 3 iunie, prima întâlnire din acest an a membrilor Cercului pastoral „Valea Lotrului”.

Organizată cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, întâlnirea dedicată „Anului comemorativ al celor adormiți în Domnul; valoarea liturgică și culturală a cimitirelor”, a fost precedată de săvârşirea slujbei De Te Deum. În continuare, părintele Nicolae Moga a susţinut referatul „Cimitirul ortodox şi legislaţia aferentă”.

Lucrările Cercului pastoral s-au desfășurat în prezența părintelui protoiereu Nicolae Ceaușu, cu participarea Pr. Dr. Daniel Preoteasa și Pr. Vasile Chima de la Parohia Brezoi I, Pr. Sorin Cârmici de la Parohia Brezoi III, Pr. Gabriel Ionescu de la Parohia Călineşti, Pr. Marius Rogoz  de la Parohia Malaia, Pr. Nicolae Brabete de la Parohia Ciungetu, şi cântăreţii bisericești de la parohiile Brezoi I şi Malaia.

  În partea a doua a întâlnirii au fost analizate aspecte de pastoral-misionare și administrativ-gospodărești din fiecare parohie arondată cercului.

Alte articole despre: