Eşti aici

Tabără pentru olimpici la Mănăstirea Hurezi

17 Iulie 2019 / Învățământ

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Varsanufie, 17 elevi olimpici de la diferite școli ale județului Vâlcea au participat în perioada 8-12 iulie la Tabăra de vară de la Mănăstirea Hurezi. Pe lângă obiectivele specifice unei tabere, precum socializare, implicarea în activități creative și recreative, această tabără a avut și scopul de a-i apropia de Biserica lui Hristos și de a-i familiariza pe tineri cu rugăciunea.

Arhiepiscopia Râmnicului, prin Sectorul învățământ și activități cu tineretul, reprezentat de pr. consilier Alexandru Cristian Bănuță și de domnul inspector Popescu Romeo, a organizat în perioada 8-12 iulie o tabără pentru elevii olimpici din județul Vâlcea. La această tabără au răspuns prezent 17 elevi de la diferite școli vâlcene, precum Școala Gimnazială Tomșani, Școala Gimnazială Lăpușata, Școala Gimnazială Alunu – Coltești, Școala Gimnazială Urși – Popești.

Programul taberei a fost variat și dinamic. Astfel, copiii au participat la activități liturgice, prin rostirea rugăciunilor și prin implicarea în cultul liturgic al mănăstirii. De asemenea, adolescenții s-au bucurat de atmosfera  întâlnirilor duhovnicești, pe diferite teme propuse de ei, subiecte care îi preocupă la această vârstă, dar și de activități cultural-istorice și recreative, desfășurate la mănăstire și în afara spațiului Mănăstirii Hurezi. Tematica lor a cuprins activități care relevă istoria  județului Vâlcea, fiind vizitate mănăstirile Hurezi, Govora, Surpatele, Dintr-un Lemn, Bistrița și schiturile dimprejurul Mănăstirii Hurezi: Sfinții Apostoli și Sfântul Ștefan, Muzeul de Istorie din Râmnicu-Vâlcea, Muzeul Satului din Bujoreni, atelierele de ceramică de la Horezu.

Totodată, au avut loc întâlniri în cadrul cărora copiii au prezentat specificul satului din care provin. Activitățile din cadrul taberei au fost coordonate de domnul Liviu Bogdan Tudor, profesor de religie, doamna Ligia Nicolescu, istoric și publicist, doamnele profesoare Alina Tomescu și Leontina Mudava, pr. Florin Tudorescu și domnul profesor Răducu Ene.

Scopul taberei, prin programul şi activităţile specifice, a fost acela de a apropia elevii unii de alţii şi de a-i aduce  pe tineri în Biserica lui Hristos, de a-i menţine în Biserică, temă care a fost dezbătută des în cadrul taberei.

Alte articole despre: