Eşti aici

Activități catehetice, educative și sociale în cadrul Parohiei Ionești II

13 Noiembrie / Social

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, în cadrul Parohiei Ionești II, prin grija părintelui paroh, Constantin Diaconu, s-au desfășurat la începutul lunii noiembrie, în baza proiectelor întreprinse, diferite activități catehetice, educative și sociale. 

Astfel, în cadrul proiectului „Lăsați copiii să vină la Mine”, încheiat între Parohia Ionești II și Școala Gimnazială Ionești, un număr de 70 de elevi de la clasele primare, însoțiți de cadrele didactice și profesorul de religie, au vizitat biserica parohială ,,Sfinții Voievozi” din localitatea Ionești, unde, părintele paroh a susținut cateheza ,,Biserica – corabia mântuirii noastre”, accentuând faptul că Biserica Ortodoxă Română este ,,maica poporului român”.
Totodată, în cadrul parohiei, nu au fost uitați nici cei vârstnici. Prin proiectul ,,Liturghia faptelor bune”, preotul paroh însoțit de voluntarii parohiei, au întreprins o vizită la Căminul de bătrâni ,,Sfântul Nicolae” din Ionești, unde sunt asistați un număr de 25 de bătrăni, cărora le-au fost împărțite pachete cu hrană caldă, produse de igienă personală și un cuvânt de întărire.
„Toate aceste activități arată implicarea Bisericii în viața comunității creștine, pentru că Biserica este socotită Trupul lui Hristos. Această unitate în Hristos a tuturor celor ce cred cu dreptate în El și Îl iubesc, este unirea tuturor acestora prin Trupul și Sângele lui Hristos”, a precizat părintele paroh Constantin Diaconu.

Alte articole despre: