Cerc pastoral-misionar la Parohia Mărgineni
Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, marți 11 iunie, la Parohia Mărgineni din comuna Valea Mare, Protopopiatul Drăgășani, s-au desfășurat lucrările Cercului pastoral Măciuca.
Lucrările cercului pastoral au debutat cu săvârșirea Tainei Sfântului Maslu, la finalul căreia părintele Ion Făurar a susținut tema „Valori culturale şi spirituale create şi promovate de satul românesc: cântece populare, jocuri populare, costume populare, meşteşuguri, artizanat, tradiţii, obiceiuri”.
„Satul românesc pe parcursul mai multor secole, ne apare ca un univers ȋn sine, același ȋn timp și spaţiu. Nici o lege din afara, atâta timp cât a fost considerat drept unicul rezervor spiritual al societăţii, nu i-a putut afecta destinul pentru că avea și are, obiceiuri, tradiţii, stil propriu de gândire pentru orice aspect al existenţei. Satul a constituit baza etnogenezei neamului și a devenit de secole, o formă de organizare administrativă și de existenţa socioculturală. Artistul popular, poetul, omul de artă, a plasat satul ȋn centrul creaţiei sale, a evidenţiat ȋn el gradul de solidaritate etnică, socială, religioasă, estetică. Satul mai trăiește și astăzi, la modul prezent, cu toate necazurile și bucuriile sale. Satul ramâne ȋn prezent părăsit cu miile sale de probleme, dar nu moare. Toţi suntem și vom rămâne atașaţi de el, de satul nostru românesc, acest paradis care ne primește mereu cu braţele deschise, locul copilăriei noastre, poarta noastră spre vise, cu fântâni cu apă limpede de izvor şi arbori seculari, ce se zăresc printre poteci, ca o mărturie a veşniciei sale. Şi toate drumurile duc spre tine, spre regăsirea sufletului nostru românesc”, a subliniat părintele Ion Făurar. De asemenea, părintele a amintit despre numeroasele personalități ridicate din satele românești din zona Drăgășani - Bălcești.