Eşti aici

Cercul pastoral Gura Văii s-a întrunit la Parohia Fedeleșoiu

20 Octombrie 2017 / Administrativ

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, joi, 19 octombrie, a avut loc întrunirea preoților din Cercului pastoral – misionar Gura Văii din Protoieria Călimănești. 

Activitățile s-au desfășurat la Biserica Sf. Apostoli Petru și Pavel din Parohia Fedeleșoiu. Lucrările cercului au debutat cu săvârșirea slujbei de Te Deum, urmată de susținerea temei „Icoana, prezență firească în viața de zi cu zi a binecredinciosului creștin ortodox” de către părintele Florian Dângă, temă prilejuită de Anul omagial dedicat icoanelor și iconarilor, Patriarhului Iustinian Marina și Apărătorilor Ortodoxiei în timpul comunismului. ,,Prin icoană, ca reprezentare a Lui Dumnezeu cel întrupat, Biserica Ortodoxă mărturisește despre asumarea firii omenești în ipostasul Cuvântului lui Dumnezeu și deci despre mântuirea firii noastre”, a precizat părintele Dângă.

  Activitățile au fost finalizate cu discuții legate de sacralitatea icoanei și temeiul cinstirii ei. De remarcat în acest context a fost intervenția Pr. Bănicioiu Gheorghe, parohul Parohiei Fedeleșoiu, care a prezentat istoricul picturii bisericii parohiale. La întâlnire a participat și Părintele Protopop Laurențiu Ceaușu care a adus în discuție misiunea pastorală în contexul actual.

La cercul pastoral au participat preoții din parohiile Fedeleșoiu, Dăești I, Dăești II, Bogdănești I, Bujoreni, Bujoreni-Olteni,  Muereasca de Sus,  Runcu și Valea Babii. 

Alte articole despre: