Eşti aici

Cerc pastoral în Protopopiatul Horezu

27 Iunie 2017 / Administrativ

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, la Parohia Bodești II s-au întrunit preoții din Cercul pastoral misionar Horezu I.

După săvârşirea Tainei Sfântului Maslu, părintele paroh Vasile-Aurelian Munteanu a susținut tema Apariția picturii și a icoanei în Biserică, în viața creștinului ortodox  și în Școală,  subliniind că „pictura bisericească poate fi înţeleasă pe deplin doar prin viaţa liturgică şi sacramentală, pentru că exprimă adevărul revelat şi integrează misterul liturgic.  Prin pictura din biserici, creştinul este antrenat într-un proces de cunoaştere a învăţăturii creştine care i se descoperă printr-o varietate de forme şi culori ca într-o carte complexă de teologie şi de viaţă creştină; de aceea, pictura religioasă are rolul de a învăţa evenimentele sfinte parcurse în cadrul religios din timpul anului bisericesc”.

În partea a doua a întâlnirii au fost inițiate o serie de proiecte catehetice care se vor desfășura pe perioada vacanței de vară în parohiile din Protopopiatul Horezu.  

Alte articole despre: