Eşti aici

Parohia Foleștii de Jos
Parohia Foleștii de Jos
Parohia Foleștii de Jos
Parohia Foleștii de Jos
Parohia Foleștii de Jos
Parohia Foleștii de Jos
Sfinții Trei Ierarhi

Sărbătoare în Parohia Foleștii de Jos

1 Februarie 2016 / Învățământ / Pr. Nifon Dorin Iancu

Sâmbătă, 30 ianuarie 2016, de sărbătoarea Sfinţilor Trei Ierarhi Vasile cel Mare, Grigorie Teologul şi Ioan Gură de Aur, Parohia Foleștii de Jos a îmbrăcat haine de sărbătoare.

Sâmbătă, 30 ianuarie 2016, de sărbătoarea Sfinţilor Trei Ierarhi Vasile cel Mare, Grigorie Teologul şi Ioan Gură de Aur, Parohia Foleștii de Jos a îmbrăcat haine de sărbătoare. Cinstirea acestor mari ziditori de suflete se face în fiecare an cu foarte mare bucurie, deoarece acești Părinți ai Bisericii lui Hristos sunt ocrotitorii bisericii parohiale și ai comunității.

Slujba hramului a început vineri, 29 ianuarie 2016, cu Vecernia unită cu Litia, săvârșită de părintele paroh Dumitru Diaconu, împreună cu preoții din parohiile vecine. La finalul slujbei, părintele a ținut o frumoasă cateheză pentru copiii prezenți la slujbă, cu tema Cum îl căutăm pe Dumnezeu. Tinerii, îndrumați de profesorul de religie Liviu-Bogdan Tudor, au înțeles că împlinirea misiunii personale din viața aceasta, nu se poate face decât numai conștientizând nevoia comunicării omului cu Dumnezeu, iar aceasta se face începând cu starea în biserică.

Al doilea moment important al acestei prăznuiri l-a constituit Sfânta Liturghie, săvârșită de un ales sobor de preoți. După Sfânta Liturghie, părintele Vasile-Marius Tomescu, a ţinut un cuvânt de învăţătură în care a istorisit viaţa şi activitatea Sfinţilor Trei Ierarhi, accentuând aspectul de smerenie și de sfințenie ce i-a caracterizat pe cei trei luminători ai Bisericii. La final, părintele paroh a mulțumit tuturor credincioșilor care au ajutat la împlinirea acestei agape frățești.

La slujba hramului au participat autorităţile locale, preoţi şi numeroşi credincioşi din comună şi din parohiile învecinate.

Alte articole despre: