Eşti aici

Festivitate de premiere la Paraclisul Arhiepiscopal Buna Vestire

19 Decembrie 2019 / Învățământ

Paraclisul Arhiepiscopal Buna Vestire din municipiul Râmnicu-Vâlcea a organizat miercuri, 18 decembrie, o festivitate de premiere pentru credincioșii care au participat constant la întâlnirile catehetice, desfășurate de-a lungul anului.      

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, prin coordonarea Biroului de Învățământ și Activități cu tineretul, la Paraclisul Arhiepiscopal Buna Vestire din municipiul Râmnicu-Vâlcea, a avut loc în seara zilei de 18 decembrie ultima cateheză din anul curent.

Tema întâlnirii catehetice a fost dedicată Praznicului Nașterii după trup a Domnului nostru Iisus Hristos, și anume istoricul acesteia, data prăznuirii, etimologie, bogăția colindelor și a folclorului din această perioadă a sărbătorilor de iarnă.

La finalul catehezei, a urmat festivitatea de încheiere și premiere a credincioșilor care au participat în mod statornic la serile catehetice. De aceea, în semn de recunoștință au primit în dar diplome și cărți pentru folosul duhovnicesc.

,,Ne-am bucurat pentru participarea credincioșilor la aceste cateheze și am simțit nevoia de a-i răsplăti și de a-i încuraja să vină și la anul, iar în felul acesta, în continuare, vom deprinde puțin câte puțin din tainele spiritualității ortodoxe”, a subliniat pr. Gabriel Moșteanu, slujitor la Paraclisul Arhiepiscopal Buna Vestire din municipiul Râmnicu-Vâlcea.

Alte articole despre: