Eşti aici

„Sfânta Muceniță Marina, pătrunsă fiind de dragostea arzătoare pentru Hristos, și-a alipit sufletul de bucuriile netrecătoare ale vieţii veșnice”

17 Iulie 2023 / Viața Eparhiei

„Deși era la o vârstă fragedă, Sfânta Muceniță Marina a împlinit poruncile lui Dumnezeu și a cultivat virtuțile creștine, refuzând să primească comorile trecătoare prin închinarea la idoli, mărturisind cu mult curaj bucuria biruinţei prin Crucea lui Hristos. Credinţa a fost cea care i-a împlinit viaţa şi a arătat prin minunile săvârșite cu putere Duhului Sfânt că „toate sunt cu putinţă celui ce crede(Marcu IX, 23), a subliniat Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, la Slujba de Priveghere de toată noaptea săvârșită la Paraclisul Arhiepiscopal „Buna Vestire” din municipiul Râmnicu-Vâlcea, în ziua de prăznuire a Sfintei Mucenițe Marina.

Înaltpreasfinția Sa a relifat, totodată, că „Sfânta Muceniță Marina, pătrunsă fiind de dragostea arzătoare pentru Hristos, și-a alipit sufletul de bucuriile netrecătoare vieţii veșnice. Tinerețea alesei mucenițe a lui Hristos poate fi privită ca o străduinţă continuă de a dobandi viaţa întru Hristos și de a muri faţă de duhul lumii pentru a invia la existenţa înnoită. A așezat în inima sa cuvintele Sfântului Apostol Pavel: „Întru toată îndrăzneala, precum totdeauna, aşa şi acum, Hristos va fi preaslăvit în trupul meu. Căci pentru mine viaţă este Hristos” (Filipeni I, 20-21).

A înfruntat prigoana şi suferințele cu o pace care-i copleşea pe toți, încât la sfârșitul său mucenicesc au trăit încredințarea că nu pământul a acoperit-o, ci în lăcașurile cerești a fost așezată. Alături de cununua fecioriei și-a împodobit sufletul cu o cunună a dreptății în Hristos Domnul, împodobită de tăria credinței, pe care a mărturisit-o ca pe o putere duhovnicească mai presus de orice forță, rugăminte, intimidare ori suferință a acestei lumi. Și, pentru aceasta, cu adevărat i s-au deschis porțile Raiului și s-a făcut părtașă priveliștei vrednice de oștirile îngerilor.

În Ortodoxie, sfinţii mucenici se bucură de o cinstire deosebită, pentru că martirii întrupează biruinţa Învierii și văd slava veșnică a lui Dumnezeu”, a spus Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie.

Alte articole despre: