Eşti aici

Parohia Muereasca de Sus
Parohia Muereasca de Sus
Parohia Malu
Parohia Malu
Porohia Sălişte
Porohia Sălişte
Parohia Râureni
Parohia Râureni
Parohia Râureni
Parohia Râureni
Parohia Capela Dealului
Parohia Capela Dealului
Parohia Capela Dealului
Parohia Capela Dealului
Şcoala Gimnazială din comuna  Păușești-Măglași
Şcoala Gimnazială din comuna Păușești-Măglași
Şcoala Gimnazială din comuna  Păușești-Măglași
Şcoala Gimnazială din comuna Păușești-Măglași

Cateheze în Eparhia Râmnicului în prima săptămâna a Postului Mare

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, au fost susţinute cateheze în Eparhia Râmnicului în prima Săptămână a Postului Mare.

Vineri, 18 martie2016, preoții din Protopopiatul Călimănești, de la parohiile Muereasca de Sus, Muereasca de Jos, Bogdănești I, Bogdănești II și Bujoreni, au săvârsit Taina Sfântului Maslu. După săvârșirea acestei slujbe, părinții Brăneanu Nicolae și Ivan Vasile Cristian, de la Parohia Muereasca de Sus, au susținut o cateheză Despre Post, evidențiind semnificația și importanța acestuia, dar mai ales rolul său în viața creștinilor.

La Parohia Capul Dealului, din Municipiul Drăgăşani, sub coordonarea părintelui Stoica Daniel, se continuă activitatea Şi eu vreau să învăţ!, prin cursuri de chitară, ajutaţi fiind de părintele Silviu Barboni de la Parohia Uşurei din localitatea Susani. Tinerii sunt învăţaţi pas cu pas să treacă de la un acord la altul, urmând ca mai apoi să treacă de la o melodie la alta. Tinerii care doresc să se alăture sunt bineveniţi în fiecare duminică între orele 12:30-14:00.

Vineri, 18 martie 2016,  la Parohia Cocoru a fost  săvârşită Taina Sfântului Maslu la care au participat preoţii din cercul Galicea, Parohia Malu, Parohia Urşi, Parohia Galicea, Parohia Cocoru, Parohia Stoileşti, Parohia Teiu, Parohia Blănoiu şi Parohia Stoileşti. Cateheza, Postul în viaţa  noastră , a fost susţinută de către parintele Ciurci Florea. La acest eveniment a fost prezent şi părintele protopop Robescu Gabriel Cătălin însoţit de către părintele Spătaru Oliviu Gheorghe, reprezentantul Biroului de Cateheză al Protoieriei Râmnicu Vâlcea.

Duminică, 20 martie 2016, la Parohia Sălişte din comuna Mălaia, Protopopiatul Călimăneşti, după săvârşirea Sfintei Liturghii, preotul Cîrmici Sorin a susţinut în faţa tinerilor prezenţi o cateheză în care a evidenţiat importanţa postului şi folosul acestuia atât din punct de vedere spiritual, cât şi asupra sănătăţii trupeşti.

În Duminica I din Postul Mare, la Parohia Sfântul Nicolae din Şirineasa, a fost sustinută cateheza Despre pocainţă, de către părintele Truţă Ionuţ Gabriel, în prezenţa părintelui Stănescu Ion Cosmin şi a enoriaşilor.

Vineri, 18 Martie 2016, la Parohia Râureni din Râmnicu Vâlcea, la invitaţia părintelui Chebărus Gheorghe, a preotului coslujitor State Nicolae Burluşi şi în prezenţa a numeroşi credincioşi, s-a săvârsit Taina Sfantului Maslu, la sfârsitul căreia invitatul de seamă, Prea Cuviosul Părinte Arhimandrit Sava Pleşa, stareţul Mănăstirii Antim din Râmnivu Vâlcea, a ţinut un cuvânt deosebit de învătătură despre Iubirea lui Dumnezeu si iubirea aproapelui - mijloc de urcus duhovnicesc spre Înviere si Bucurie vesnică.

Mierucuri, 23 martie 2016, a avut loc o întâlnire duhovnicească la Şcoala Gimnazială Achim Popescu din comuna  Păușești-Măglași. Un sobor de preoți format din părintele Cazan Ion din Parohia Păuşeşti-Măglaşi, părintele Manole Eugeniu din Parohia Zmeurăt și părintele Istrate Vasile Narcis, profesor de religie, au săvârşit Taina Sfântului Maslu pentru copiii care învață în această școală. După terminarea slujbei părintele Cazan Ion a susţinut cateheza Despre  rugăciune.

 

Alte articole despre: