Eşti aici

Pelerinaj pentru credincioșii Parohiei Mălaia

3 Noiembrie 2023 / Social

Membrii centrului de zi ,,Sfânta Cuvioasă Parascheva”, din cadrul Parohiei Mălaia, au participat în perioada 31 octombrie - 1 noiembrie 2023, împreună cu părintele paroh Vasile Rogoz, la un pelerinaj, organizat la vetrele monahale din Moldova.

Cei peste 20 de credincioși ai centrului de zi, au avut ocazia de a vizita mănăstirile Sihăstria Neamțului, Sihla, Agapia, Văratec, Neamț și Catedrala Arhiepiscopală din Iași.
După participarea la Sfânta Liturghie, părintele paroh a vorbit credincioșilor prezenți despre folosul și roadele rugăciunii, ca legătură neîncetată cu Dumnezeu și sfinții Săi.
În cuvântul de învățătură împărtășit credincioșilor, au fost enumerat felurile rugăciunii (mulțumire, slavă și cerere), dar și treptele pe care le are acest parcurs lăuntric al omului.
Pelerinii și-au manifestat bucuria participării la astfel de acțiuni, fiind încredințați prin rugăciune, de ajutorul permanent al sfinților lui Dumnezeu, care mijlocesc înaintea Tronului Sfintei Treimi.
„Pelerinajul este o modalitate de pastoraţie întru bucuria comuniunii şi a dragostei creştine, mai ales că astfel este intensificată viaţa duhovnicească în rândul enoriaşilor. Mulţumim lui Dumnezeu şi Maicii Domnului pentru că ne-a ajutat să păşim pe locuri sfinte şi binecuvântate”, a transmis părintele paroh, Vasile Rogoz.

Alte articole despre: