Eşti aici

Liga Femeilor Creștin-Ortodoxe, alături de copiii instituționalizați

20 Februarie 2020 / Social

Membrele Ligii Femeilor Creștin-Ortodoxe din Arhiepiscopia Râmnicului au organizat marți, 18 februarie, o nouă vizită la copiii de la Centrul de plasament „Ana”, care aparține de  D.G.A.S.P.C. Vâlcea. 

Întâlnirile cu copiii instituționalizați în cadrul Centrului de plasament „Ana” fac parte dintr-un program social-filantropic derulat de Liga Femeilor Creștin-Ortodoxe din Arhiepiscopia Râmnicului. Unele dintre obiectivele programului sunt întărirea încrederii în sine a tinerilor și dezvoltarea motivației pentru procesul educațional și pentru cultivarea unei vieți morale, însă toate acestea având ca fundament firescul prieteniei și iubirea de semeni.

„Prin programul «Inimă de mamă», derulat la propunerea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Varsanufie, membrele Ligii, care sunt mame creștine, vin în întâmpinarea nevoilor sufletești, și nu numai, ale copiilor aflați în grija statului, pentru educarea în spiritul moral și religios, cultivarea dragostei pentru aproapele, orientarea în viață spre alegerea unei meserii, dar și pentru petrecerea timpului liber în mod folositor. Mergând pe deviza «Și ei sunt ai noștri», în colaborare cu educatorii, doamnele din cadrul Ligii se vor preocupa îndeaproape de îmbunătățirea situației școlare, de dezvoltarea unei relații de prietenie necesară integrării în societate. Întâlnirea cu copiii a fost destinsă, prietenească, iar, la final, copiii au făcut propuneri de acțiuni comune, condiția impusă fiind ca ei să frecventeze școala și rezultatele bune să asigure continuarea colaborării”, a precizat doamna Delia Zamfirescu, președinta Ligii Femeilor Creștin-Ortodoxe din Arhiepiscopia Râmnicului.

Alte articole despre: