Eşti aici

Tineri din Italia, Polonia și Turcia, în vizită la Parohia Vlădești

5 Martie 2020 / Învățământ

Cu prilejul derulării programului educațional „Erasmus Plus” de către Școala Gimnazială Grigore Mihăescu din comuna Vlădești, un grup de elevi din Italia, Polonia și Turcia au vizitat și biserica din localitate. 

Scopul programului „Erasmus Plus”, implementat de Uniunea Europeană și derulat de Școala Gimnazială Grigore Mihăescu din comuna Vlădești, este de facilita schimbul de experiență între persoane din domenii de interes comune, aflate țări europene diferite, și de a dezvolta competențele educaționale în ceea ce privește modernizarea și internaționalizarea educației, formarea profesională și lucrul cu tinerii.

„Grupul de elevi din Polonia, Turcia și Italia, care au vizitat biserica noastră parohială în ziua de 27 februarie, a fost însoțit de doamna director Mihaela Duță a Școlii Gimnaziale Grigore Mihăescu și de domnul Adrian Cosac, primarul comunei Vlădești. În cuvântul de întâmpinare, a fost prezentat succint istoria bisericii și a locurilor, iar apoi au urmat discuții despre frumusețea comuniunii oamenilor, popoarelor și despre însemnătatea rugăciunii și a iubirii pentru pacea oamenilor și a lumii. Vizita s-a încheiat cu momentul aprinderii unor lumânări pentru cei vii și pentru cei adormiți ai fiecăruia dintre participanți.

Această vizită a tinerilor din diferite țări europene nu este singulară, deoarece Școala din Vlădești, prin derularea Programului «Erasmus Plus» încă din 2017, aduce reprezentanți din șase țări implicate în proiect pentru a desfășura activități tematice în școală, dar și în localitate. Rolul acestui proiect este de a evidenția tradițiile, valorile și cultura fiecărei țări participante”, a precizat preotul paroh Constantin Stănescu.

Alte articole despre: