Eşti aici

Premierea elevilor cu rezultate deosebite la concursurile cu tematică religioasă și Olimpiada de Religie

15 Iunie 2018 / Învățământ

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, joi, 14 iunie, în Sala Iosif Episcopul a Casei Sfântul Ierarh Calinic din Râmnicu-Vâlcea, a avut loc premierea elevilor participanți la concursurile județene și naționale organizate de Inspectoratul Școlar Județean Vâlcea, Arhiepiscopia Râmnicului și Patriarhia Română.

La activitate au participat părintele Cristian Bănuță, Consilier Învățământ și Activități cu tineretul,  părintele Ștefan Zară, Consilier Cultural, doamna Adriana Tăbăcuțu, inspector școlar pentru disciplina Limba și literatura română,  prof. Romeo Popescu, inspector școlar pentru disciplina Religie în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Vâlcea și elevii premiați la concursurile școlare, însoțiți de profesorii coordonatori și de părinți.

În debutul manifestărilor, Părintele Consilier Cristian Bănuță a transmis mesajul de binecuvântare al Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Varsanufie, arătând că participarea la concursurile școlare a însemnat pentru elevi prilejul de a-și manifesta creativitatea și cunoștințele dobândite, însă a fost și contextul favorabil  pentru a discuta despre aspirațiile și împlinirile unei generații aflată în căutarea unor modele de urmat.

Rezultatele deosebite arată implicarea și colaborarea Familiei cu Școala și Biserica, fapt pentru care domnul inspector Romeo Popescu a subliniat că dezvoltarea proiectelor și manifestărilor educativ-duhovnicești s-au bucurat de sprijinul doamnei Inspector Școlar General Andra Bică. Proiectele educative au avut caracter interdisciplinar, descoperind că studierea Religiei contribuie la formarea unei culturi vaste dar și a valorilor morale.

În continuarea evenimentelor, au fost premiați elevii cu rezultate deosebite la concursurile cu tematică religioasă și Olimpiada de Religie.

Alte articole despre: