Eşti aici

Etapa locală a Olimpiadei de religie și Concursul județean Spiritualitate creștină

21 Ianuarie 2017 / Învățământ

Din încredinţarea Înaltpreasfinţitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, și cu acordul doamnei Inspector Școlar General Andra Bică, în data de 21 ianuarie 2017 s-a desfăşurat etapa locală a Olimpiadei de Religie pentru clasele VII-XII şi Concursul Spiritualitate creştină pentru clasele V-VI. 

Cele două concursuri școlare s-au desfășurat în cadrul următoarelor unități școlare, din cadrul celor patru zone metodice:

Zona Râmnicu-Vâlcea – la Seminarul Teologic Ortodox Sfântul Nicolae din Râmnicu-Vâlcea;

Zona Drăgășani – la Școala Gimnazială Nicolae Bălcescu din Drăgășani și la Liceul Petrache Poenaru din Bălcești;

Zona Horezu – la Liceul Constantin Brâncoveanu din Horezu și la Liceul Preda Buzescu din Berbești;

Zona Brezoi – la Liceul Gheorghe Surdu din Brezoi.

La nivelul judeţului Vâlcea, au participat în cadrul acestor competiții școlare 433 de elevi, dornici să expună în lucrările lor, cu talent şi dăruire, cunoştinţele dobândite în cadrul orelor de Religie. 

Elevii calificaţi în urma rezultatelor finale vor participa la etapa judeţeană care va avea loc în data de 18 martie 2017.

În cadrul competiţiilor au fost prezenţi Părintele Profesor Cristian Bănuță, Consilier pentru Învățământ și Activități cu Tineretul în cadrul Arhiepiscopiei Râmnicului, domnul profesor Romeo Popescu, Inspector școlar pentru disciplina Religie în cadrul ISJ Vâlcea și Părintele Consilier Ștefan Zară, Directorul Seminarului Teologic Ortodox Sfântul Nicolae din Râmnicu-Vâlcea.

„Mulțumim Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie pentru purtarea de grijă, organizatorilor și colaboratorilor, totodată, felicităm profesorii coordonatori și elevii pentru rezultatele obținute!” a transmis domnul Inspector de Religie, profesor Romeo Popescu.

Alte articole despre: