Eşti aici

„Cântecele Oltului” la Parohia Călimănești II

21 August 2023 / Social

Curtea Bisericii „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil”, a Parohiei Călimănești II, a devenit neîncăpătoare pentru zecile de credincioși care au participat cu nespusă bucurie la un spectacol de cântece și joc popular, dedicat aniversării a 51 de ani a Festivalului „Cântecele Oltului” de la Călimănești.

De 51 ani, în luna august, purtători și continuatori ai tradițiilor și datinilor din județele riverane Oltului, se reunesc la Călimănești pentru a-și prezenta costumele populare și obiceiurile păstrate din străbuni.
Astfel, duminică, 20 august, după săvârșirea Sfintei Liturghii, enoriașii Parohiei Călimănești II, au avut parte de o mare bucurie ce a constat în vizita membrilor ansamblului de cântece şi dansuri „Doina Oltului” din Călimăneşti, îmbrăcați în costume populare.
Membrii ansamblului ce au venit la Biserica „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil”, au fost așteptați de părintele paroh Iulian Lixandra și au prezentat un frumos spectacol de muzică și joc popular.
În aplauzele celor prezenți, dansatorii au încins hore săltărețe care au amintit de petrecerile câmpenești din mediul rural.  
„A fost o zi binecuvântată, am avut parte de vreme bună și am petrecut câteva ore minunate chiar în curtea lăcașului de cult. Membrii ansamblului s-au pregătit și ne-au oferit momente de excepție, pline de bucurie, emoționante care ne-au amintit de satul din secolul trecut sau de copilăria noastră”, a precizat părintele paroh Iulian Lixandra.

Alte articole despre: