Eşti aici

Etapa județeană a Olimpiadei de Religie la Râmnicu-Vâlcea

23 Martie 2019 / Învățământ

O sută douăzeci și șapte de elevi de la clasa a V-a până la clasa a XII-a, de la unitățile de învățământ din cuprinsul județului Vâlcea, au participat sâmbătă, 23 martie, la etapa județeană a Olimpiadei de Religie – cultul ortodox. Locul de desfășurare a fost Seminarul Teologic Ortodox Sfântul Nicolae din Râmnicu-Vâlcea.

„La etapa județeană a Olimpiadei de Religie – cultul ortodox au participat 127 de elevi de la clasele V-XII care au aptitudini, înclinații și interes pentru disciplina religie. Olimpiada a fost organizată cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, și cu acordul doamnei Inspector Școlar General Andra Bică. Elevii participanți s-au pregătit din timp, fiind dornici să-și prezinte munca și cunoștințele pe care le-au acumulat, pentru ca astfel să se califice la etapa națională a Olimpiadei de religie, care va avea loc în perioada 1-5 mai, la Oradea, județul Bihor. Disciplina religie, spre deosebire de alte discipline care se adresează minții, se adresează sufletului și astfel încercăm să-i învățăm pe copii să Îl iubească pe Dumnezeu, să-și iubească părinții și semenii și să aplice în viața lor ceea ce învață la ora de religie, care este predată de colegi profesori dăruiți disciplinei. Mulțumim pentru găzduire părintelui director Ştefan Zară, care este o gazdă bună și ne primește cu drag de fiecare dată”, a precizat doamna Laura Marilena Lăcraru, inspector școlar de religie în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Vâlcea.

Din partea Arhiepiscopiei Râmnicului au participat părintele consilier Ştefan Zară, directorul Seminarului Teologic Ortodox Sfântul Ierarh Nicolae din Râmnicu-Vâlcea, și părintele consilier Alexandru Cristian Bănuță, de la Sectorul Învățământ și activități cu tineretul.

Alte articole despre: