Eşti aici

1000 de pachete cu daruri pentru copii din partea Centrului de Consiliere și Informare „Doamna Maria Brâncoveanu”

21 Decembrie 2023 / Social

Centrul de Consiliere și Informare ,,Doamna Maria Brâncoveanu” al Arhiepiscopiei Râmnicului, al cărui prim scop este sprijinul femeilor însărcinate și familiilor aflate în dificultate, a distribuit  luna aceasta peste 1000 de pachete cu daruri pentru copiii care aparțin familiilor aflate în situația anterior evocată din județul Vâlcea. Acțiunea social-filantropică a fost derulată în perioada 6 - 19 decembrie de către Centrul de Consiliere și Informare ,,Doamna Maria Brâncoveanu”, în colaborare cu Școala Gimnazială „Take Ionescu”, iar beneficiarii, copii proveniți din medii defavorizate, au primit alimente, cărți de povești, dulciuri, jucării, obiecte vestimentare și încălțăminte.

Proiectul social - filantropic s-a intitulat „Milostenie creștină în suflet de copil!” aflat la a treia ediție, și a fost derulat în parteneriat cu Școala „Take Ionescu” din Municipiul Râmnicu-Vâlcea. Proiectul și-a propus să ajute copiii proveniți din familii aflate în dificultate cu scopul ca aceștia să petreacă sărbătorile Nașterii Domnului într-o manieră de bucurie și liniște sufletească.

 „Nădăjduim ca bucuria Sfintelor Sărbători ale Nașterii Domnului să își afle loc și în sufletul acestor copii minunați, aflați sub povara greutăților de la o vârstă atât de fragetă, fie din neputința singurătății, fie din lipsa celor necesare pentru un trai decent, dar care au multă lumină pe chip și credință în ajutorul lui Dumnezeu. Am plecat  încărcați cu emoție și bucurie, având mulțumirea că prin implicarea Bisericii multe persoane aflate în situații dificile găsesc alinare și sprijin. Aducem mulțumire atât elevilor cât și tuturor cadrelor didactice ale Școlii Gimnaziale ,,Take Ionescu implicate în buna desfășurare a acestui proiect, care a oferit elevilor ocazia de a face bine, de a înțelege faptul că valoarea unei fapte poate schimba vieți...” a precizat Viorica Adriana Iancu, Consilier social.

Alte articole despre: