Eşti aici

Parohia Sfântul Apostol Andrei
Parohia Sfântul Apostol Andrei
Parohia Sfântul Apostol Andrei
Parohia Sfântul Apostol Andrei

Biserica și Școala din sufletul meu, la Parohia Sfântul Andrei din Râmnic

Cu binecuvântarea ÎPS Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, prin Sectorul Învăţământ şi Activităţi cu Tineretul, la Parohia Sfântul Apostol Andrei din Râmnicu Vâlcea a fost implementat proiectul Concursului național de creație Biserica și Școala din sufletul meu.

Cu binecuvântarea ÎPS Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, prin Sectorul Învăţământ şi Activităţi cu Tineretul, la Parohia Sfântul Apostol Andrei din Râmnicu Vâlcea a fost implementat proiectul Concursului național de creație Biserica și Școala din sufletul meu. Desfășurat în contextul Anului omagial al educației religioase a tineretului creștin ortodox, concursul s-a adresat copiilor înscriși în grupele de cateheză ale parohiei.

Portofoliul Școala și Biserica - căi pentru formarea și desăvârșirea tinerilor, ce va fi evaluat la Protopopiatul Râmnicu Vâlcea, cuprinde creații literare, desene, fotografii și materiale multimedia realizate de copii pe baza unor teme propuse. Concursul național s-a desfășurat în cadrul parteneriatului educațional dintre Parohia Sfântul Apostol Andrei și Școala Spiru Haret din Râmnicu Vâlcea, sub coordonarea părintelui Barbu Laurențiu-Daniel, părintelui Olariu Constantin, a doamnei profesor Udubașa Mădălina și a profesorului de Religie Corbeanu Daniel. Parte din lucrările realizate de copii în cadrul parteneriatului educațional au fost expuse deopotrivă în centru catehetic cât și în școală.

Proiectul educațional se alătură altor proiecte culturale și misionare desfășurate la parohie, Hristos împărtășit copiilor, Alege școala! – prilej cu care a fost înființat Centrul catehetic Sfântul Apostol Andrei. Pentru formarea tinerilor au fost dezvoltate o serie de parteneriate educaționale și cu Liceul Nicolae Pleșoianu și Biblioteca Antim Ivireanul din Râmnicu Vâlcea.

Alte articole despre: