Eşti aici

Activități catehetice în Protoieria Drăgășani

11 Decembrie 2017 / Învățământ

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului și sub îndrumarea Biroului de Cateheze și Activități cu tinerii din cadrul Protoieriei Drăgășani, în luna decembrie 2017 se desfășoară mai multe proiecte educaționale, catehetice și social-filantropice.

 

Astfel, la inițiativa părintelui paroh Făurar Mihai-Gabriel din parohia Rusănești din comuna Fârtățești, copiii Școlii Gimnaziale din localitate s-au implicat alături de doamna profesor de religie, Diaconu Ionica, în frumoase activități catehetice, desfășurate atât în biserică, cât și în școală.

 

Zilele închinate sărbătorilor naționale, 30 noiembrie și 1 decembrie i-au găsit pe tineri îmbrăcați în haine de serbare, purtând în mâini cununi de fapte bune : pregătirea darurilor împărțite semenilor și pregătirea colindelor lângă brad, simbol al veșniciei.

 

Sărbătoarea Sfântului Nicolae i-a reunit pe cei mai tineri credincioși cu părinții ori bunicii lor, în cele trei biserici filii ale parohiei, împărtășindu-se toți de darurile Sfintei Liturghii și vestind prin colind dragostea milostivă a lui Dumnezeu față de oameni. În acest sens, părintele Făurar Mihai-Gabriel îi îndeamnă pe credincioși ca în această perioadă de post și rugăciune înmulțită, să fie milostivi față de bolnavi, de oamenii bătrâni și singuri, ori de copiii neajutorați, luând parte activă la programul pastoral-filantropic desfășurat în bisericile parohiei în această perioadă.

Alte articole despre: