Eşti aici

Studia academica

  • Maica Domnului și Misiunea Bisericii

    Volumul Maica Domnului și Misiunea Bisericii, apărut în anul 2020 la Editura Praxis a Arhiepiscopiei Râmnicului, cuprinde articole semnate de profesori de la Facultățile de Teologie, ce au fost prezentate în cadrul Simpozionului Național de Misiologie „Arhid. Prof. Univ. Dr. Petre I. David”.

    29 Decembrie 2020
  • „Activitatea cultural-duhovnicească şi social-misionară a episcopului Vartolomeu Stănescu al Râmnicului”

    Puțin cunoscut în perioada comunistă, datorită pensionării sale forțate și stabilirii domiciliului forțat la Mănăstirea Bistrița, ilustrul episcop Vartolomeu Stănescu al Râmnicului a captat în istoriografia recentă atenția unor istorici care i-au recunoscut și afirmat activitatea cultural-misionară și socială desfășurată în cadrul Bisericii Ortodoxe Române și, în special, rolul de „promotor al creștinismului social în România interbelică”. Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, Editura Praxis a publicat volumul Activitatea cultural-duhovnicească şi social-misionară a episcopului Vartolomeu Stănescu al Râmnicului, volum ce reunește comunicările simpozionului organizat de Arhiepiscopia Râmnicului și Secretariatul de Stat pentru Culte. 

    11 Aprilie 2020
  • Preoți vâlceni în închisorile comuniste (1945-1964)

    Volumul Preoți vâlceni în închisorile comuniste (1945-1964), semnat de istoricul Adrian Nicolae Petcu, reprezintă o carte eveniment care plinește un gol în literatura română de detenție: mărturisirea dreptei credințe în temnițele comuniste de către preoții vâlceni. 

    20 Decembrie 2019
  • Conf. Univ. Dr. Ion Marian Croitoru, „Sfântul Antim Ivireanul - apărător al legii strămoșești”

    Volumul „Sfântul Antim Ivireanul - apărător al legii strămoșești” semnat de Conf. Univ. Dr. Ion Marian Croitoru face parte din colecția „Memoria Historiae” a Editurii Praxis.

    20 Octombrie 2019
  • „Voievodul Mircea cel Bătrân, apărător al dreptei credințe și ctitor de lăcașuri sfinte”

    În cadrul colecției Studia Academica volumul „Voievodul Mircea cel Bătrân, apărător al dreptei credințe și ctitor de lăcașuri sfinte ”.

    20 Februarie 2019
  • Răzvan Theodorescu, „Pe marginea statalităţii româneşti: vechi locaşuri şi vechi dinastii”

    „Pe marginea statalităţii româneşti: vechi locaşuri şi vechi dinastii”, academician Răzvan Theodorescu. 

    5 Octombrie 2018
  • Dinu Săraru - Râmnicul Meu

    În cadrul Colecției „Memoria Historiae”, a apărut volumul Râmnicul meu  a renumitului romancier Dinu Săraru.

    17 Octombrie 2017
  • Sfântul Antim Ivireanul – Cultura și spiritualitatea europeană și caucaziană de la sfârșitul secolului al XVII-lea și începutul secolului al XVIII-lea

    Volumul  Sfântul Antim Ivireanul – Cultura și spiritualitatea europeană și caucaziană de la sfârșitul secolului al XVII-lea și începutul secolului al XVIII-lea  cuprinde comunicările simpozionului cu același nume coordonat de către Părintele Prof. Univ. Dr. Nicolae Dură de la Facultatea de Teologie din cadrul Universității Ovidius din Constanța, Doctor Honoris Causa al Universitatăţii de Stat „Ivane Javakhishvili” din Tbilisi (Georgia), bun cunoscător al culturii şi spiritualităţii georgiene.

    20 Februarie 2017
  • Eugen Negrici, Antim Ivireanul - logos și personalitate

    Sărbătorirea Sfântului Antim Ivireanul a prilejuit reafirmarea activității sale tipografice dar și importanța scrierilor omiletice pentru teologia românească dar și pentru literatura română.

    La Editura Praxis a Arhiepiscopiei Râmnicului, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, a apărut o nouă ediție a lucrării domnului Eugen Negrici, Antim Ivireanul - logos și personalitate, editare coordonată de Pr. Dr. Ștefan Zară.

    Pentru a cumpăra acest volum puteți accesa și http://www.librariasophia.ro/carti-Antin-Ivireanul-Logos-%C5%9Fi-persona...

    8 Octombrie 2016
  • Rânduieli ale vieţuirii monahale în ctitoriile Sfântului Ierarh Calinic de la Cernica

    Volumul al cincilea din Colecția Studia Academica este dedicat Simpozionului naţional Rânduieli ale vieţuirii monahale în ctitoriile Sfântului Ierarh Calinic de la Cernica, organziat de către Arhiepiscopia Râmnicului la Centrul Eparhial, în data de 13 mai 2016, simpozion închinat vieții și activității culturale și duhovnicești a ocrotitorului Arhiepiscopiei Râmnicului, Sfântul Ierarh Calinic de la Cernica.

    20 Septembrie 2016
  • Tradiție și noutate în cultura și spiritualitatea epocii brâncovenești

    Volumul al patrulea din Colecția Studia Academica pune la îndemâna cititorilor referatele științifice susținute în cadrul Simpozionului național Tradiție și noutate în cultura și spiritualitatea epocii brâncovenești, organizat de către Arhiepiscopia Râmnicului în cadrul Centrului de Studii Brâncoveneşti de la Mănăstirea Hurezi, în zilele de 4 și 5 septembrie 2015.

    9 Septembrie 2016
  • Aceasta este viața veșnică. Studii de gnoseologie patristică

    Volumul intitulat Aceasta este viața veșnică. Studii de gnoseologie patristică a apărut la Editura Praxis în anul 2015, sub semnătura Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului.

    23 Mai 2016

Pagini