Eşti aici

Vecernia „Iertării” la Catedrala Arhiepiscopală

26 Februarie 2017 / Viața Eparhiei

Duminică, 26 februarie, Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, a săvârșit slujba Vecerniei la Catedrala Arhiepiscopală „Sfântul Nicolae”, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi.

Vecernia „Iertării”,  a început în mod solemn, cu cântări ce descoperă iubirea nesfârșită a lui Dumnezeu față de oameni. După cântarea „Lumină lină” și vohod, a început cântarea prochimenului: „Să nu întorci faţa Ta de la sluga Ta; Când mă necăjesc degrab mă auzi! Ia aminte spre sufletul meu şi-l mântuieşte pe el”. În continuare, cântările liturgice și troparele Triodului, au fost cântate cu multă umilinţă, conţinutul  acestora fiind plin de conştiinţa adâncă a păcătoşeniei, de plâns, de tristeţe, de pocăinţă şi rugăciune fierbinte pentru iertarea păcatelor.

În cadrul slujbei, Înaltpreasfinția Sa a rostit Rugăciunea  la începutul Postului Mare, și i-a îndemnat pe cei prezenți să înceapă urcușul duhovnicesc spre Înviere împăcați cu toți semenii, reamintind cuvântul Evangheliei duminicii că „dacă veţi ierta oamenilor greşelile lor, şi vouă Tatăl vostru cel ceresc vă va ierta greşelile voastre” (Matei VI, 14).   

Alte articole despre: