Eşti aici

Tabăra „Tradiție și noutate”

1 August 2023 / Învățământ

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, în perioada 24 – 30 iulie 2023, s-a desfășurat la Mănăstirea Cozia, a V-a ediție a Taberei Tradiție și noutate, la care a participat un număr de 23 de tineri din diferite eparhii din țară.

Timp de 7 zile, tinerii au participat la diferite activități de cunoaștere, workshopuri tematice de comunicare, muzică psaltică și pictură religioasă. Activitățile au fost îmbinate cu pelerinajele făcute la Mănăstirile Stânișoara și Turnu unde tinerii au aflat despre nevoințele Sfinților Cuvioși Meletie, Neofit, Daniil și Misail, continuându-se cu vizitele la Mănăstirile Ostrov și Berislăvești.
În cadrul Mănăstirii Berislăvești, tinerii au participat la seara duhovnicească cu tema „Cine este bătrân la tinerețe, va fi tânăr la bătrânețe” având ca invitat pe Pcuv.Pr. Protos. Siluan, slujitor al mănăstirii.
Pentru a încununa activitățile și timpul petrecut împreună, ca semn de mulțumire adus către Dumnezeu, tinerii au participat la Taina Sfântului Maslu și slujba de priveghere organizate la Mănăstirea Berislăvești, urmate de un frumos program de pricesne și cântece de tabără.
Activitățile au fost coordonate de către Pr. Vasile Marian Chima, consilier al Sectorului Învățământ și Activități cu tineretul, iar pentru buna desfășurare au fost implicați: traineri - Ana Chima, Patricia Moraru, domnul profesor Dan Diaconu, membru al artiștilor plastici din România și voluntari din cadrul Asociației „Sfântul Valentin”.

Alte articole despre: