Eşti aici

Departamentul de Asistență Socială al Protoieriei Râmnicu-Vâlcea a derulat proiectul „Niciodată singur!”

23 Iunie 2023 / Social

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, și sub îndrumarea Părintelui Protoiereu Nicolae Laurențiu Ceaușu, Departamentul Social al Protoieriei Râmnicu-Vâlcea a derulat proiectul Niciodată singur!”.

Activitatea socială s-a desfășurat în data de 23.06.2023, când se sărbătorește Ziua Internațională a Văduvelor, și a avut loc la Parohia Ciorăști din localitatea Șirineasa, unde au fost oferite unor femei văduve din parohie produse de bază (ulei, zahăr, făină, orez, mazăre, fasole, paste făinoase, bulion), dăruite cu mult drag de dna. Florina Popescu, asistentul social al Protoieriei Râmnicu-Vâlcea, în colaborare cu părintele paroh Stoicănescu Viorel.
Prin această acțiune caritabilă de azi ne-am dorit să devenim pentru puțin timp prietenii văduvelor, ai persoanelor care luptă împotriva singurătății și a izolării, încercând astfel să le oferim perspectiva unei bătrâneți demne și active. Singurătatea este o suferință care accentuează inclusiv problemele de sănătate. Văduvele au beneficiat și de un cuvânt duhovnicesc oferit de preotul paroh, care ne-a însoțit pe parcursul întregii acțiuni sociale.
Viziunea noastră este să contribuim la o viață senină, la crearea unei societăți în care să redăm persoanelor singure încrederea în sine și sentimentul propriei valori. Sperăm ca prin activitatea socială de azi să fi contribuit la îmbunătățirea stării emoționale a acestor persoane văduve din Parohia Ciorăști cu hramul „Sfânta Cuvioasă Parascheva”, dar și a calității vieții de zi cu zi prin darurile oferite”,
a spus dna. Florina Popescu, asistent social în cadrul Protoieriei Râmnicu-Vâlcea.

Alte articole despre: