Eşti aici

Acţiuni sociale desfăşurate de Liga Femeilor Creştin Ortodoxe

17 Martie 2018 / Social

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, în perioada 15 – 16 martie 2018, membrele Ligii Femeilor Creștine Ortodoxe Vâlcea au desfășurat două acțiuni social-caritabile la Centrul de plasament „Ana” și la Fundația „Inimă pentru inimă” din Râmnicu-Vâlcea.

La centrul de plasament „Ana”, în mijlocul copiilor, a fost invitat părintele Mihai Bălăceanu de la Biserica „Sf. Filofteia” din cadrul Spitalului Județean Vâlcea pentru a le vorbi copiilor despre importanța postului, a spovedaniei și a Sfintei Euharistii, dar și despre folosul dobândit prin participarea la Sfânta Liturghie.

La final, copiii născuți în lunile februarie și martie au fost sărbătoriți. Vineri 16 martie 2018, la Centrul de Socializare și Reintegrare Socio-Profesională Copăcelu din Râmnicu Vâlcea, Fundatia „Inima pentru Inimă'', reprezentantele Centrului Educațional „Sf. Maria” de la Parohia Jiblea-Veche ,coordonate de doamna Violeta Negrea, l-au adus în mijlocul copiilor pe renumitul opincar Alexandru Ilinca, ultimul opincar din Oltenia, care se încăpăţânează să-şi ducă meşteşugul mai departe. Un meşteşug făcut cu credinţă şi respect. „Fac opinci de mic copil, dar cred că am rămas printre puţinii opincari din ţară. Mai sunt câţiva care mai cunosc meşteşugul, dar nu ca să popularizeze, sau să ducă arta mai departe. Confecţionarea opincilor pare simplă, la prima vedere, dar în realitate nu e chiar aşa'', povesteşte domnul Ilinca .Acțiunile au fost organizate de Liga Femeilor Creștine Ortodoxe Vâlcea, Biblioteca Judeţeană „Antim Ivireanul" Vâlcea, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Vâlcea, Fundaţia „Inimă pentru inimă”.

Alte articole despre: